În lumea de astăzi, Prințul Ferdinand, Duce de Alençon este un subiect care a căpătat relevanță și generează un mare interes în societate. De ani de zile, Prințul Ferdinand, Duce de Alençon a fost subiect de dezbatere și studiu de către experți din diverse discipline, care caută să înțeleagă și să analizeze implicațiile sale în diferite domenii. Fie dintr-o abordare istorică, științifică, culturală sau socială, Prințul Ferdinand, Duce de Alençon a stârnit curiozitatea și atenția oamenilor din întreaga lume. În acest articol, ne vom adânci în lumea captivantă a lui Prințul Ferdinand, Duce de Alençon, explorând originile sale, evoluția în timp și impactul său astăzi.
Ferdinand Philippe Marie, Duce de Alençon (12 iulie 1844 – 29 iunie 1910) a fost al doilea fiu al lui Louis, Duce de Nemours și a Prințesei Victoria de Saxa-Coburg-Kohary (verișoară primară a reginei Victoria).
Nepot al regelui Ludovic-Filip al Franței, ducele de Alençon a fost al doilea fiu al lui Louis d'Orléans (1814-1896), duce de Nemours și a Prințesei Victoria de Saxa-Coburg-Kohary (1822-1857). A fost botezat Ferdinand-Philippe în omagiul unchiului său, Prințul Regal, decedat într-un accident cu doi ani înainte de nașterea lui. Prin mama sa, prințul a fost nepotul Ferdinand de Saxa-Coburg și Gotha (1785-1851) și a Mariei Antonia Koháry. Cumnata lui era Isabel, Prințesă Imperială a Braziliei.
La 28 septembrie 1868 s-a căsătorit cu Sophie Charlotte Augustine (1847-1897), care era sora Elisabetei de Bavaria, împărăteasă a Austriei. Cuplul a avut doi copii: