Principes

În acest articol, vom aborda subiectul Principes cu scopul de a explora diversele sale fațete și de a aprofunda în sensul și relevanța sa astăzi. Principes este un subiect care a stârnit interesul experților și al publicului larg, datorită impactului său asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. De-a lungul istoriei, Principes a jucat un rol crucial în societate, iar influența sa rămâne semnificativă și astăzi. Prin acest articol, vom căuta să facem lumină asupra diferitelor aspecte ale Principes, analizând evoluția acestuia în timp și relevanța sa în lumea contemporană.

Armata romană
EXERCITUS•ROMANORUM


Principes (singular Princeps) au fost lăncieri, și mai târziu spadasini, în armatele de la începutul Republicii Romane. Ei au fost bărbați în floarea vieții lor, care au fost destul de bogați, pentru a-și permite echipament decent. Ei constituiau infanteria grea a legiunii fiind echipați cu scuturi mari și o armură de buna calitate.

Poziția lor de obicei, a fost a doua linie de luptă. Principes luptau într-o formațiune de quincunx, fiind susținuți de trupele aruncătoare. Ei au fost în cele din urmă demobilizați prin reformele mariane din 107 î.Hr..

Bibliografie

  • Smith, William. A Dictionary of Greek and Roman Antiquities. Little, Brown, and Co. p. 496. ISBN 0-89341-166-3.
  • Niebuhr, Barthold; Schmitz, Leonhard (1849). Lectures on the history of Rome Georg. Taylor, Walton, and Maberly. p. 151.
  • Penrose, Jane. Rome and Her Enemies: An Empire Created and Destroyed by War. caOsprey publishing. p. 33. ISBN 1-84176-932-0.
  • Mommsen, Theodor. The History of Rome, Book II: From the abolition of the monarchy in Rome to the union of Italy. The History of Rome. ISBN 0-415-14953-3.