Programul Erasmus

În acest articol vom explora Programul Erasmus din diferite perspective, abordând importanța sa, efectele sale și influența sa asupra societății de astăzi. Programul Erasmus este un subiect care a captat interesul cercetătorilor, profesioniștilor și publicului larg, datorită impactului său asupra vieții noastre. De la origine până la evoluția sa astăzi, Programul Erasmus a făcut obiectul dezbaterii și reflecției în diverse domenii, fiind considerat un element cheie în înțelegerea lumii contemporane. Prin acest articol, ne vom adânci în lumea fascinantă a Programul Erasmus, analizând diversele sale fațete și rolul său în contextul actual.

Logo-ul programului Erasmus
Erasmus din Rotterdam

Programul Erasmus ( Schema de Acțiune a Comunității Europene pentru Mobilitatea Studenților[1] ) este un program al Uniunii Europene (UE), program de schimb studențesc înființat în 1987. [2] [3] Erasmus+ sau Erasmus Plus este noul program care combină toate programele actuale ale UE pentru educație, formare, tineret și sport, care a fost început în ianuarie 2014.

Programul Erasmus, împreună cu o serie de alte programe independente, a fost inclus în programul Socrates, instituit de Comisia Europeană în 1994. Programul Socrates s-a încheiat la 31 decembrie 1999 și a fost înlocuit cu programul Socrates II la 24 ianuarie 2000, care la rândul său a fost înlocuit cu Programul de învățare de-a lungul vieții 2007-2013 la 1 ianuarie 2007.

Bibliografie

  • Benjamin Feyen / Ewa Krzaklewska (ed. ): "Fenomenul ERASMUS - simbol al unei noi generații europene?" Editura Peter Lang, 2013, ISBN: 978-3-631-62719-8

Referințe

  1. ^ „What's in a name? History of the Erasmus Programme”. Arhivat din original la . 
  2. ^ Decizia Consiliului, JO L 166, 25.06.1987
  3. ^ „Archived copy”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe