Quellgebiet Bockskopf

Astăzi, Quellgebiet Bockskopf este un subiect care generează mare interes și dezbatere în societate. Oamenii sunt dornici să afle mai multe despre acest subiect, fie din cauza relevanței sale astăzi, a impactului său asupra vieții de zi cu zi sau a semnificației sale istorice. Din diferite domenii, Quellgebiet Bockskopf este abordat și analizat din perspective diferite, oferind o viziune multidimensională care îmbogățește înțelegerea temei. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele aspecte ale Quellgebiet Bockskopf, oferind o privire aprofundată care permite cititorului să înțeleagă importanța și scopul acestui subiect astăzi.

Quellgebiet Bockskopf
Harta locului unde se află
Harta locului unde se află
Poziția Willebadessen
Germania
Coordonate51°37′22″N 9°03′13″E ({{PAGENAME}}) / 51.6229°N 9.0535°E
Suprafață22,46 ha  Modificați la Wikidata
Înființare  Modificați la Wikidata
Cod Natura 2000DE4320307  Modificați la Wikidata

Quellgebiet Bockskopf este o arie protejată (sit de importanță comunitară — SCI) din Germania întinsă pe o suprafață de 22,46 ha, integral pe uscat.

Localizare

Centrul sitului Quellgebiet Bockskopf este situat la coordonatele 51°37′29″N 9°03′13″E / 51.6247°N 9.0536°E ({{PAGENAME}}).

Înființare

Situl Quellgebiet Bockskopf a fost declarat sit de importanță comunitară în martie 2001 pentru a proteja un număr necunoscut de specii din flora spontană și fauna sălbatică aflate în arealul zonei.[1][2]

Biodiversitate

Situată în ecoregiunea continentală, aria protejată conține 3 habitate naturale: Izvoare petrifiante cu formare de travertin (Cratoneurion), Păduri de fag Asperulo-Fagetum, Păduri aluvionare cu Alnus glutinosa și Fraxinus excelsior (Alno-Padion, Alnion incanae, Salicion albae).[2]

La baza desemnării sitului se află un număr nedeclarat de specii protejate.[1]

Pe lângă speciile protejate, pe teritoriul sitului au mai fost identificate 1 specie de plante.[1]

Note

  1. ^ a b c „Natura 2000 Standard Data Form for Quellgebiet Bockskopf”. Accesat în . 
  2. ^ a b „Quellgebiet Bockskopf”. biodiversity.europa.eu. Accesat în . 

Vezi și