Quneitra

Astăzi, Quneitra este un subiect de mare interes și relevanță în societatea modernă. Impactul său se poate observa în viața noastră de zi cu zi, de la modul în care comunicăm până la modul în care ne desfășurăm activitățile zilnice. Quneitra a captat imaginația oamenilor de toate vârstele, culturile și mediile și a generat dezbateri intense în diferite domenii. În acest articol, vom explora în detaliu impactul Quneitra asupra vieților noastre, analizând importanța acestuia, beneficiile și provocările sale și diferitele puncte de vedere care există în jurul acestui subiect atât de relevant astăzi.

Quneitra
القنيطرة
—  Oraș  —

Map
Quneitra (Siria)
Poziția geografică în Siria
Coordonate: 33°07′N 35°49′E ({{PAGENAME}}) / 33.117°N 35.817°E

Țară Siria
GuvernoratGuvernoratul Quneitra
Districtele SirieiQuneitra District]
Subdistrict al SirieiQuneitra sub-district]
District al IsraeluluiDistrictul de Nord
SubdistrictGolan Subdistrict]
Consiliu regional în IsraelGolan Regional Council]
Teritoriu disputatÎnălțimile Golan
Atestare Modificați la Wikidata

Altitudine942 m.d.m.

Populație (2004)
 - Total153 locuitori

Prefix telefonic43

Prezență online
site web oficial Modificați la Wikidata
GeoNames Modificați la Wikidata

Quneitra (de asemenea, Al Qunaytirah, Qunaitira, sau Kuneitra; arabă القنيطرة - al-Qunayṭrah) este capitala majoritară distrusă și abandonată a Guvernoratului Quneitra din sud-vestul Siriei. Este situat într-o vale înaltă, în Înălțimile Golanului, la o altitudine de 1.010 de metri deasupra nivelului mării. Numele său este arab pentru "podul mic".[1]

Quneitra a fost fondată în Imperiul Otoman ca stație de cale ferată pe ruta caravanului spre Damasc și ulterior a devenit un oraș de garnizoane de aproximativ 20.000 de persoane. În 1946, ea a devenit parte a Republicii Siriene independente din cadrul Guvernoratului Riff Dimashq și în 1964 a devenit capitala Guvernoratului Quneitra.[2] Quneitra a intrat sub controlul Israelian. A fost recucerită pe scurt de către Siria în timpul războiului din Yom Kippur din 1973, dar Israelul și-a redobândit controlul în contra-ofensiva sa ulterioară. Orașul a fost aproape complet distrus înainte de retragerea israeliană în iunie 1974. Siria a refuzat să reconstruiască orașul și a descurajat în mod activ reinstalarea în zonă. Israelul a fost puternic criticat de către Națiunile Unite pentru distrugerea orașului,[3] în timp ce Israelul a criticat și Siria pentru că nu a reconstruit Quneitra.

Referințe

  1. ^ „Archived copy”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Syria Provinces”. www.statoids.com. Accesat în . 
  3. ^ "Report of the Special Committee to Investigate Israeli Practices Affecting the Human Rights of the Population of the Occupied Territories", United Nations General Assembly Resolution 3240, 29 November 1974, A/RES/3240, unispal Arhivat în , la Wayback Machine.

Legături externe