Râul Bratia

În acest articol, vom explora Râul Bratia din diferite unghiuri și perspective. _Var1 este un subiect care a captat atenția cadrelor universitare, profesioniștilor și publicului larg datorită relevanței și impactului său asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. În următoarele câteva rânduri, vom examina implicațiile Râul Bratia în societate, evoluția sa în timp și perspectivele de viitor care sunt preconizate în jurul acestui subiect. De la influența sa asupra culturii populare până la implicațiile sale în politica globală, Râul Bratia a generat dezbateri bogate și interes din ce în ce mai mare în rândul celor care doresc să-și înțeleagă importanța și acoperirea.

Râul Bratia
(Sora)
Date geografice
Bazin hidrograficBazinul Dunării  Modificați la Wikidata
Zonă de izvorâreMunții Iezer-Păpușa
EmisarRâul Târgului
Punct de vărsareȚițești
Date hidrologice
Bazin de recepție300 km²
Lungimea cursului de apă50 km
Date generale
Țări traversateRomânia  Modificați la Wikidata
LocalizareJudețul Argeș
Afluenți de stângaBrătioara,
Valea Mare
Afluenți de dreaptaNăvrap,
Râușor,
Slănic,
Valea lui Băj
Principalele localități traversateCândești,
Bratia,
Gămăcești,
Berevoești,
Aninoasa,
Valea Siliștii,
Vlădești,
Poienița,
Golești,
Bălilești,
Băjești

Râul Bratia este un afluent de dreapta al Râului Târgului. Își are izvoarele în Munții Iezer-Păpușa, de sub vârful Obârșia. Afluenții importanți sunt: Brătioara, Râușorul, Năvrap, Slănicul. Bratia străbate localitățile: Cândești, Măcelaru, Bratia, Gămăcești, Berevoești, Aninoasa, Valea Siliștii, Vlădești, Poienița, Golești, Bălilești, Băjești.

Râul Bratia se varsă în Râul Târgului în apropiere de localitatea Țițești.

Râul Bratia traversează următoarele unități de relief: munții Iezer-Păpușa, Subcarpații Getici, mai precis formează limita vestică a depresiunii Câmpulung, în acest sector cuprinde și Munelele Plăticăi și Slănicului iar la sud de Vlădești începe să traverseze Piemontul Getic cunoscut și ca Podișul Getic cu subgrupa acestuia Gruiurile Argeșului. Râurile Slănic, Râușor și Năvrap străbat subunitatea numită Munceii Plăticăi.