În lumea de astăzi, Rahela a căpătat o mare relevanță în diverse aspecte ale vieții de zi cu zi. Fie în domeniul muncii, social, cultural sau tehnologic, Rahela a devenit un subiect de interes pentru mulți oameni. Impactul său a fost atât de semnificativ încât a generat numeroase dezbateri și opinii contradictorii în societate. În acest articol, vom explora diferite fațete ale Rahela și vom analiza influența acestuia în diferite contexte. Printr-o abordare multidisciplinară, vom căuta să înțelegem mai bine importanța și consecințele Rahela în lumea contemporană.
![]() | Acest articol sau secțiune are mai multe probleme. Puteți să contribuiți la rezolvarea lor sau să le comentați pe pagina de discuție. Pentru ajutor, consultați pagina de îndrumări.
Nu ștergeți etichetele înainte de rezolvarea problemelor. |
Rahel (în ebraică רָחֵל, transliterat: Rahel, „mioară”), în limba română Rahela sau Rahila, este un personaj din Biblie, femeia de care s-a îndrăgostit Iacob. Rahel fiind fiica cea mică a lui Laban, acesta a avut interesul de a o mărita mai întâi pe Lea, fiica mai mare. Pentru a-și realiza planul, Laban i-a promis-o lui Iacob pe Rahel, însă cu ocazia nunții a deghizat-o pe Lea în locul surorii ei, Rahel.
În capitolul 29 din Cartea Genezei este descris cum Iacob a văzut-o prima dată pe Rahela cât timp ea păzește oile tatălui său, Laban. Rahela ajunge soția lui Iacob, care trebuie să slujească socrului său 7 ani pentru Lea și 7 ani pentru Rahel.
Timp de mulți ani Rahel nu a rămas însărcinată, cea ce reprezenta o mare nenorocire, în schimb Lea, Bilha și Zilpa i-au născut copii lui Iacob. După mai mulți ani a născut și ea pe Iosif și pe Beniamin. Toate cele patru femei sunt socotite ca mame ale semințiilor lui Israel.
După Biblie mormântul se află pe drumul ce duce la "Efrat, adică Betleem" (Facerea 35, 19-20). Unii arheologi și istorici evrei și creștini presupun că acolo este înmormântat și fiul ei, Iosif.[necesită citare]