Rambower Moor

În acest articol, vom explora impactul Rambower Moor asupra diferitelor aspecte ale societății. De la influența sa la nivel personal până la impactul său asupra economiei și politicii, Rambower Moor a fost subiect de dezbatere și analiză în diferite scenarii de-a lungul timpului. Printr-o călătorie prin diferite perspective, vom căuta să înțelegem rolul pe care Rambower Moor îl joacă în viața de zi cu zi și în viitorul umanității. Vom examina, de asemenea, posibilele provocări și oportunități legate de Rambower Moor, cu scopul de a pune în lumină relevanța și consecințele sale astăzi.

Rambower Moor
Harta locului unde se află
Harta locului unde se află
PozițiaLenzen
Germania
Coordonate53°08′27″N 11°35′18″E ({{PAGENAME}}) / 53.1409°N 11.5884°E
Suprafață447,79 ha  Modificați la Wikidata
Înființare  Modificați la Wikidata
Cod Natura 2000DE2835301  Modificați la Wikidata

Rambower Moor este o arie protejată (arie specială de conservare — SAC, sit de importanță comunitară — SCI) din Germania întinsă pe o suprafață de 447,79 ha, integral pe uscat.

Localizare

Centrul sitului Rambower Moor este situat la coordonatele 53°08′40″N 11°35′24″E / 53.1444°N 11.59°E ({{PAGENAME}}).

Înființare

Situl Rambower Moor a fost declarat sit de importanță comunitară în septembrie 2000.[1][2]

Biodiversitate

Situată în ecoregiunea continentală, aria protejată conține 8 habitate naturale: Lacuri eutrofice naturale cu vegetație de tip Magnopotamion sau Hydrocharition, Formațiuni ierboase bogate în specii de Nardus, dezvoltate pe substraturi silicioase în zone montane (și în zone submontane, în Europa continentală), Pajiști cu Molinia pe soluri calcaroase, turboase sau argilos-nămoloase (Molinion caeruleae), Liziere de ierburi înalte hidrofile de câmpie și de nivel montan până la alpin, Mlaștini calcaroase cu Cladium mariscus și specii de Caricion davallianae, Mlaștini alcaline, Păduri acidofile de stejar bătrân cu Quercus robur pe câmpii nisipoase, Păduri aluvionare cu Alnus glutinosa și Fraxinus excelsior (Alno-Padion, Alnion incanae, Salicion albae).[2]

La baza desemnării sitului se află mai multe specii protejate:[1]

Note

  1. ^ a b „Natura 2000 Standard Data Form for Rambower Moor”. Accesat în . 
  2. ^ a b „Rambower Moor”. biodiversity.europa.eu. Accesat în . 

Vezi și