Regatul Merina

Astăzi, ne confruntăm cu un subiect extrem de relevant, care a captat interesul a milioane de oameni din întreaga lume. Regatul Merina a generat o mare dezbatere și a stârnit nenumărate opinii și reflecții într-o varietate de contexte și domenii. Este un subiect care a devenit o parte fundamentală a conversației publice, atât în ​​sfera politică, cât și în cea culturală. De aceea este esențial să aprofundăm acest subiect, să-i explorezi implicațiile și să analizăm în detaliu semnificația sa în societatea actuală. În acest articol, căutăm să facem lumină asupra Regatul Merina și să abordăm diferite perspective care ne permit să înțelegem importanța și impactul său asupra lumii în care trăim.

Regatul Merina
DrapelStemă
DrapelStemă
Guvernare
Religie oficialăCredințe tradiționale, Protestantism (din 1869)[1]
CapitalaAntananarivo () Modificați la Wikidata
Economie
PIB (PPC) 
PIB (nominal) 
Coduri și identificatori

Regatul Merina sau Regatul Madagascarului, oficial Regatul Imerina (în malgașă Fanjakan'Imerina; c. 1540-1897), a fost un stat precolonial în largul coastei Africii de Sud-Est care, până în secolul al XVIII-lea, a dominat cea mai mare parte a ceea ce este acum Madagascar. S-a răspândit din Imerina, regiunea Zonele Muntoase Centrale locuită în principal de etnia Merina, cu o capitală spirituală la Ambohimanga și o capitală politică la 24 de km (15 mile) în vest la Antananarivo, în prezent sediul guvernului pentru statul modern Madagascar. Regii și reginele Merina care au condus peste Madagascarul Mare în secolul al XIX-lea au fost descendenții unei lungi linii de regalitate ereditară Merina, originară din Andriamanelo, căruia i se atribuie în mod tradițional cu fondarea Imerinei în 1540.

În 1883, Franța a invadat Regatul Merina pentru a înființa un protectorat. Franța a invadat din nou în 1894 și a cucerit regatul, făcându-l o colonie franceză, în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Războaiele Franco-Hova.

Note

  1. ^ Nielssen, Hilde (). Ritual Imagination: Un Studiu al Posedării Tromba printre Betsimisaraka în Madagascarul de Est. BRILL. p. 50. ISBN 9789004215245. Unde biserica protestantă a devenit religia de stat al Regatului Merina în 1869