Remus Câmpeanu (istoric)

Astăzi, Remus Câmpeanu (istoric) rămâne un subiect de mare relevanță și interes pentru mulți oameni din întreaga lume. Impactul lui Remus Câmpeanu (istoric) poate fi resimțit în multiple aspecte ale vieții de zi cu zi, de la influența sa asupra culturii populare până la importanța sa în domenii mai specifice precum tehnologia sau mediul. Pe măsură ce pătrundem în lumea Remus Câmpeanu (istoric), ne dăm seama de amploarea și complexitatea domeniului său de aplicare, precum și de diversitatea abordărilor și opiniilor care există în această problemă. În acest articol, vom explora diferite fațete ale Remus Câmpeanu (istoric) și relevanța sa în societatea actuală, cu intenția de a arunca lumină asupra acestui subiect captivant și cu mai multe fațete.

Pentru un fotbalist, vedeți Remus Câmpeanu.
Remus Câmpeanu (istoric)
Date personale
Născut (64 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie România[2] Modificați la Wikidata
Ocupațieistoric Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Remus Câmpeanu (n. 25 noiembrie 1960, Cluj) este un istoric român, specialist în istoria modernă a Transilvaniei, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Lucrări

  • Intelectualitatea română din Transilvania în veacul al XVIII-lea, Editura Presa Universitară Clujeană, 1999;
  • Elitele românești din Transilvania în veacul al XVIII-lea, Editura Presa Universitară Clujeană, 2000;
  • Biserica Română Unită. Între istorie și istoriografie, Editura Presa Universitară Clujeană, 2003.
  • Românii și școlile catolice în Clujul veacului al XVIII-lea, în volumul "Studii de istorie medievală și premodernă. Omagiu profesorului Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Române" , Presa Universitară Clujeană, 2003.
  • Ladislau Gyémánt, Remus Câmpeanu, Anton Dörner, Florin Mureșan și Amalia Gyemant (pentru indici și ilustrare), Conscripția fiscală a Transilvaniei din anul 1750, 2 volume (5.012 de pagini), Editura Enciclopedică, București, 2009-2016.

Scrieri

  1. ^ WorldCat Entities, accesat în  
  2. ^ Autoritatea BnF, accesat în