În acest articol, ne vom adânci în lumea captivantă a lui René de Anjou, explorând multiplele sale fațete, impactul și importanța în diferite domenii. De la origine până la evoluția sa de-a lungul anilor, René de Anjou a captat atenția și interesul diverșilor oameni, experți și entuziaști. Printr-o analiză detaliată și îmbogățitoare, vom descoperi modul în care René de Anjou a influențat societatea, cultura și economia, oferind o perspectivă unică și perspicace asupra relevanței sale astăzi. Cufundați-vă în această călătorie fascinantă care ne va conduce să înțelegem în continuare impactul René de Anjou și rolul său în lumea contemporană.
René de Anjou (Rei Rainièr în occitană), (n. , Angers, Regatul Franței – d. , Aix, Regatul Franței) de asemenea cunoscut sub numele de René I de Neapole și Bunul rege René (franceză Le bon roi René), a fost Duce de Anjou, Conte de Provence (1434–1480), Conte de Piedmont, Duce de Bar (1430–1480), Duce de Lorena (1431–1453), rege al Neapolelui (1435–1442; titular 1442–1480), titular rege al Ierusalimului (1438–1480) și rege de Aragon (1466–1480) (inclusiv rege al Siciliei, Majorca și Corsica).
René s-a născut la Castelul Angers, și a fost al doilea fiu al lui Louis al II-lea de Anjou, rege al Siciliei (i.e. rege al Neapole), și a soției acestuia, Iolanda de Aragon. A fost fratele Mariei de Anjou, care s-a căsătorit cu viitorul rege Carol al VII-lea al Franței și a devenit regină consort a Franței.
Louis al II-lea a murit în 1417, și fiii lui, împreună cu viitorul lor cumnat, au fost crescuți sub tutela mamei lor. Fiul cel mare, Louis al III-lea, a succedat la coroana Siciliei și la ducatul de Anjou, René fiind cunoscut drept conte de Guise. Prin tratatul său de căsătorie (1419) cu Isabella, fiica cea mare al lui Carol al II-lea, Duce de Lorena, el a devenit moștenitor al ducatului de Bar, pe care l-a pretins ca moștenire de la mama lui Iolanda, și, moștenitor al ducatului de Lorena după soția sa.
René, atunci în vârstă de numai zece ani, a fost adus în Lorena sub tutela lui Carol al II-lea.
|titlelink=
(ajutor)