În lumea de astăzi, Saturn INT-21 a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru o mare varietate de oameni. De la profesioniști la entuziaști, Saturn INT-21 a captat atenția multora datorită multiplelor sale fațete și impactului său asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. Fie la nivel personal, profesional sau social, Saturn INT-21 s-a dovedit a fi un subiect demn de analizat si reflectat. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele dimensiuni ale Saturn INT-21 și relevanța sa în lumea de astăzi. De la istoria sa până la implicațiile sale viitoare, ne vom scufunda într-o analiză exhaustivă care încearcă să facă lumină asupra acestui subiect fascinant.
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
Saturn INT-21 a fost o rachetă din familia Saturn, cu 2 trepte, ce a fost folosită la transportarea stației Skylab. Deși se intenționa să fie folosită și la transportul altor stații spațiale (Skylab B etc.), din cauza limitărilor de buget, nu a fost lansată decât una.
După terminarea programului Apollo, NASA intenționa să lanseze o stație spațiala. Acest proiect a rezultat în crearea stației Skylab, prima stație spațială americană . Deși se intenționa să fie o serie de stații Skylab, nu a existat decât una, lansată în 14 mai 1973.[1] În timpul zborului, vibrațiile intense produse de rachetă au detașat scutul termic și un panou solar. Astfel, misiunea Skylab 2 a trebuit să salveze stația mai întâi.
Fără treapta S-IVB, Saturn INT-21 putea ridica doar 75 de tone, dar dată fiind masa Skylab, era mai mult decât suficient. Complet încărcată, ea avea masa de 2916 t, o înălțime de 93 m, și dezvolta 35,1 MN, cel mai mult dintre rachetele Saturn.