Subiectul Sci-Fi Magazin este o problemă care a generat un mare interes în societatea actuală. Timp de decenii, Sci-Fi Magazin a fost subiect de studiu și cercetare de către experți din diferite domenii. Implicațiile sale sunt largi și impactul său s-a extins la diferite aspecte ale vieții de zi cu zi. În acest articol vom explora diferitele dimensiuni ale Sci-Fi Magazin, analizând originile, evoluția și relevanța sa în contextul actual. În plus, vom examina opiniile experților și ale cadrelor universitare despre Sci-Fi Magazin, precum și influența acestuia asupra sectoarelor precum economia, cultura și politica.
Sci-Fi Magazin. Colecția Povestirilor Științifico-Fantastice a fost o revistă din România de literatură științifico-fantastică editată de scriitorul român George Lazăr.[1] Au fost tipărite 12 numere între octombrie 2007 și septembrie 2008. Povestirile care nu au apărut în cele 12 numere, dar ale căror drepturi de autor au fost cumpărate, au fost adunate într-un Almanah Sci-Fi Magazin în 2009.
Numărul 1 (octombrie 2007)
Ken Liu
Povestirile au fost traduse de Oana Cercel, Emanuel Huțanu, Daniela Moraru, Camelia Butnariu și Cătălin Moraru.[2]
Editorul - Dreptul de a visa, eseu
Bud Sparhawk - Stele însângerate (Bright Red Star)
Ursula K. Le Guin - „Anotimpurile de pe Ansarac” (The Seasons of the Ansarac)
Publicată pentru prima dată pe webzin-ul Infinite Matrix, 3 iunie 2002. Republicată de mai multe ori, de exemplu în colecția din 2003 a scriitoarei Le Guin, Changing Planes[3][4] Despre o planetă cu ani foarte lungi (aproximativ 24 de ani ai Pământului) în timpul cărora locuitorii săi migrează spre și dinspre munții din nord; inspirat de tiparele de migrație ale Uliganului pescar.