Semisinteză

În acest articol, vom explora subiectul Semisinteză din diferite perspective și unghiuri, cu scopul de a oferi cititorului o viziune cuprinzătoare și completă asupra acestui subiect atât de relevant astăzi. Vom analiza impactul acestuia în diferite domenii ale vieții de zi cu zi, precum și implicațiile sale la nivel global. Printr-o analiză exhaustivă, vom încerca să dezvăluim cauzele, consecințele și posibilele soluții ale acesteia, furnizând date relevante și dovezi științifice care susțin argumentele noastre. De asemenea, ne vom baza pe opinia experților în domeniu pentru a îmbogăți discuția și a oferi o viziune amplă și îmbogățitoare despre Semisinteză. Citiți mai departe pentru a aprofunda acest subiect fascinant!

Semisinteza sau sinteza chimică parțială reprezintă sinteza chimică ce include utilizarea unui compus inițial, obținut din surse naturale (precum bacteriene sau vegetale), pentru a obține un produs semisintetic derivat al acestui compus natural.

Un exemplu clasic este procesul de semisinteză al paclitaxelului, care se obține ca urmare a acetilării și a altor reacții, plecând de la compusul natural 10-dezacetilbaccatina III:[1]

Note

  1. ^ Goodman, Jordan; Walsh, Vivien (). The Story of Taxol: Nature and Politics in the Pursuit of an Anti-Cancer Drug. Cambridge University Press. pp. 100f. ISBN 978-0-521-56123-5. 

Vezi și