Simbol

Astăzi, Simbol este un subiect care trezește un mare interes și dezbatere în societate. De la apariția sa, Simbol a captat atenția experților și a publicului larg, generând discuții și controverse cu privire la importanța și impactul său în diferite domenii. Fie ca urmare a relevanței sale istorice, a impactului său asupra vieții de zi cu zi sau a implicării sale în problemele actuale, Simbol a devenit un subiect de interes inevitabil pentru cei care doresc să înțeleagă complexitatea lumii contemporane. În acest articol, vom explora diverse aspecte legate de Simbol, analizând influența acestuia și oferind diferite perspective care invită la reflecție și analiză critică.

Pentru alte sensuri, vedeți Simbol (dezambiguizare).
Un octogon roșu simbolizează „stop”, chiar și fără ca respectivul cuvânt să fie scris

Un simbol este, în sensul general, un semn, obiect, imagine etc. care reprezintă indirect (în mod convențional sau în virtutea unei corespondențe analogice) un obiect, o ființă, o noțiune, o idee, o însușire, un sentiment, etc. [1] În cartografie, colecția organizată de simboluri alcătuiește legenda hărții.

(În literatură și în artă) Procedeu expresiv prin care se sugerează o idee sau o stare sufletească și care înlocuiește o serie de reprezentări.

(Prin specializare) Semn convențional sau grup de semne convenționale folosit în știință și tehnică și care reprezintă sume, cantități, operații, fenomenw, formule etc.

(Termen bisericesc: în sintagmă) Simbolul credinței = rugăciune care reprezintă expunerea succintă a dogmelor fundamentale ale religiei creștine : Crezul [2].

Note

  1. ^ Simbol” la DEX online Accesat pe 29 noiembrie 2014
  2. ^ Academia Română, DER - Dicționarul explicativ al limbii române, Editura Univers Enciclopedic Gold, București, 2016