Statuia „Avânt” din Suceava

În acest articol, vom explora în profunzime subiectul Statuia „Avânt” din Suceava și impactul său asupra societății contemporane. Statuia „Avânt” din Suceava a generat o dezbatere între experți și cetățeni, generând opinii și întrebări contradictorii cu privire la relevanța sa astăzi. De-a lungul istoriei, Statuia „Avânt” din Suceava a jucat un rol fundamental în diferite domenii, de la politică la cultura populară, iar influența sa continuă să fie palpabilă în fiecare zi. În acest sens, este esențial să analizăm în detaliu implicațiile lui Statuia „Avânt” din Suceava și modul în care evoluția sa a modelat modul nostru de a înțelege lumea din jurul nostru. De la origini până la situația actuală, acest articol încearcă să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra Statuia „Avânt” din Suceava și a importanței sale în societatea contemporană.

Statuia „Avânt” din Suceava

Statuia „Avânt” din Suceava este un monument din bronz realizat de către sculptorii Ernest Kaznovsky și Elena Marinescu-Kaznovsky și dezvelit în anul 1967 în municipiul Suceava. Statuia este amplasată în curtea Colegiului Național „Petru Rareș”, pe strada Mihai Viteazul nr. 24, în centrul orașului.

Istoric și descriere

Statuia a fost realizată de către sculptorii Ernest Kaznovsky și Elena Marinescu-Kaznovsky și amplasată în anul 1967 în curtea Liceului „Petru Rareș”. Monumentul înfățișează o tânără femeie, sprijinită pe gamba piciorului drept, celălalt picior fiind întins în continuarea corpului ei, pe o direcție oblică. Brațele femeii sunt împreunate peste cap la spate.[1]

Monumentul este o reprezentare alegorică în stil modern a aspirației spre desăvârșire. Are 1,90 metri înălțime, 2,50 metri lungime și 0,55 metri lățime.

Statuia se află pe un soclu din beton placat cu piatră, cu înălțimea de 1,17 metri, lungimea de 3,54 metri și lățimea de 0,75 metri. Pe soclu nu se află nicio inscripție.

Imagini

Note

  1. ^ E.I. Emandi, V. Cucu, M. Ceaușu - „Ghid de oraș. Suceava” (Ed. Sport Turism, București, 1989), p. 86

Bibliografie

  • E.I. Emandi, V. Cucu, M. Ceaușu - „Ghid de oraș. Suceava” (Ed. Sport Turism, București, 1989), p. 86

Vezi și