Stolniceni, Ungheni

În zilele noastre, Stolniceni, Ungheni este un subiect care a captat atenția multor oameni din întreaga lume. Relevanța sa nu se limitează la un singur sector sau zonă de interes, ci acoperă o gamă largă de contexte și situații. De la impactul său asupra societății și până la influența sa asupra economiei globale, Stolniceni, Ungheni s-a dovedit a fi o problemă extrem de importantă care nu trece neobservată. Pe măsură ce continuăm să explorăm și să înțelegem mai bine aspecte legate de Stolniceni, Ungheni, apar noi oportunități și provocări care necesită o analiză aprofundată și o reflecție atentă. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra diferitelor fațete ale Stolniceni, Ungheni și asupra impactului său asupra lumii noastre de astăzi.

Stolniceni
—  Sat  —
Stolniceni se află în Ungheni
Stolniceni
Stolniceni
Stolniceni (Ungheni)
Satul pe harta Republicii Moldova
Stolniceni se află în Ungheni
Stolniceni
Stolniceni
Stolniceni (Ungheni)
Satul pe harta raionului Ungheni
Coordonate: 47°24′36″N 27°42′41″E ({{PAGENAME}}) / 47.41000°N 27.71139°E

ȚarăRepublica Moldova Republica Moldova
RaionUngheni
ComunăCioropcani
Prima atestare20 martie 1598

Cod poștalMD-3647[1]
Prefix telefonic236

Prezență online

Stolniceni este un sat din componența comunei Cioropcani din raionul Ungheni, Republica Moldova.

Istorie

Prim atestare datează din 1598:[2]

„Iată dar eu, Luca vătah. Iată mărturisesc cu această carte a noastră, că a venit înaintea noastră Mărina, fiica lui Neagoe din Miclăușăni, și a vândut dreapta sa ocină, ce a avut în Miclăușăni, însă jumătate, pentru 28 taleri numărați, lui Zane, fiul Jurjei.

Și i-a dat tot bani gata în mijlocul nostru și înaintea a mulți oameni: înaintea lui Albul din Stolniceni și înaintea lui Larion de acolo și înaintea lui Stoica și înaintea lui popa Măciucă din Telenești și înaintea lui Verășciac de acolo și înaintea a mulți oameni buni.
Aceasta dăm știre și mărturisim cu acest zapis.

Scris în Stolniceani, în anul 7106 <1598> Martie 20”

Referințe

  1. ^ „Coduri poștale - Republica Moldova”. Poșta Moldovei. Accesat în . 
  2. ^ Documente privind istoria României, A. Moldova. Veacul XVI, volumul IV (1591-1600). București: Editura Academiei Republicii Socialiste Române, 1952, p. 199.