Susan Boyle

Astăzi, ne vom adânci în lumea captivantă a lui Susan Boyle, un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. De la origini și până la impactul său asupra societății actuale, Susan Boyle a jucat un rol fundamental în viața de zi cu zi a oamenilor și a generat nesfârșite dezbateri și controverse. Prin acest articol, vom explora numeroasele fațete ale Susan Boyle, examinând influența acestuia asupra diferitelor aspecte ale vieții moderne și analizând evoluția sa în timp. Cufundați-vă în această călătorie de descoperire și alăturați-vă nouă în explorarea Susan Boyle în toate dimensiunile sale.

Susan Boyle
Date personale
Nume la naștereSusan Magdalane Boyle Modificați la Wikidata
Născută (64 de ani)[1][2] Modificați la Wikidata
Blackburn⁠(d), Scoția, Regatul Unit[3] Modificați la Wikidata
Cetățenie Regatul Unit[4] Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreață
actriță Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materQueen Margaret University]
St Kentigern's Academy]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Susan Boyle (n. , Blackburn⁠(d), Scoția, Regatul Unit) este o cântăreață din Scoția. S-a remarcat pentru prima dată la concursul Britain's Got Talent pe data de 15 aprilie 2009, cântând piesa I Dreamed a Dream.

Prestația ei a creat o impresie pe plan mondial, prin contrastul dintre aspectul fizic neîngrijit și vocea de mezzosoprană pe care o are.[5] Site-ul youtube a avut parte de milioane de vizitatori încă din primele săptămâni de la difuzarea concursului. A pierdut concursul, clasându-se pe locul II, fiind învinsă de o trupa de dans Diversity.

Biografie

S-a născut la Blackburn, West Lothian, Scoția.[6] Tatăl său, Patrick Boyle, era miner, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial și cântăreț la barul local; și mama ei, Bridget, stenodactilografă.[7] Ambii erau imigranți din Comitatul Donegal, Irlanda.[8] Ea a fost cea mai mică din patru frați și șase surori.[6] Născându-se când mama ei avea 47 de ani, Susan a fost lipsită de oxigen pe parcursul nașterii dificile și mai târziu a fost diagnosticată cu dislexie.[9] Ca urmare, a fost batjocorită de copii,[10] fiind poreclită încă din copilărie.[6]

După ce a părăsit școala cu puține calificări profesionale,[6] a fost angajată temporar (timp de șase luni) ca bucătăreasă stagiară.[10] Îi plăcea să meargă la teatru pentru a asculta cântăreți profesioniști.

A luat lecții de canto de la profesorul Fred O'Neil.[6]

Susan Boyle a avut grijă de mama ei până în 2007, când aceasta a decedat la vârsta de 91 de ani. Înainte de a se lansa ca artistă ea cânta în corul bisericii romano-catolice din Blackburn, a cărei enoriașă este.[11] Ea vizita persoanele în vârstă din parohie și lua parte la alte activități organizate de biserică, activități la care nu a renunțat. Nu s-a angrenat în alte activități publice. Frații ei au plecat de acasă, iar tatăl ei a murit în anii 1990. Ea locuiește cu pisica ei pe care o are de peste 10 ani.

Discografie

  • I Dreamed a Dream („Am avut un vis”) (23 noiembrie 2009)
  • The Gift („Darul”) (2010)
  • Someone to Watch Over Me („Cineva care să mă vegheze”) (2011)
  • Standing ovation (Ovații în picioare) (2012)

Filmografie

Premii și nominalizări

An Premiu Categorie Rezultat
2011 A 53-a ediție a Premiilor Grammy Cel mai bun album vocal de muzică pop – I Dreamed a Dream[12] Nominalizare

Note

  1. ^ Susan Boyle, Encyclopædia Britannica Online, accesat în  
  2. ^ „Susan Boyle”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  3. ^ „Susan Boyle”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  4. ^ Katalog der Deutschen Nationalbibliothek, accesat în  
  5. ^ Susan Boyle: The Gift – recenzie, guardian.co.uk
  6. ^ a b c d e Harris, Gillian (). „She who laughs last – songstress Susan Boyle”. The Sunday Times. London. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Profile: Susan Boyle – Britain's got the unlikeliest angel”. The Sunday Times. London. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „Irish photographs show Susan Boyle at family home in Donegal”. IrishCentral.com. . Accesat în . 
  9. ^ Holmwood, Leigh (). „Susan Boyle: a dream come true”. The Guardian. London. 
  10. ^ a b Clarke, Natalie (). 'They called me Susie Simple', but singing superstar Susan Boyle is the one laughing now”. Daily Mail. London. Accesat în . 
  11. ^ „Parish choir singer Susan Boyle becomes overnight sensation :: Catholic News Agency (CNA)”. Catholic News Agency. . Accesat în . 
  12. ^ „Nominees And Winners”. GRAMMY.com. Accesat în . 

Legături externe