Traian Ionașcu

În lumea de astăzi, Traian Ionașcu a devenit un subiect de mare importanță și interes pentru o mare varietate de indivizi și organizații. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale asupra economiei, Traian Ionașcu a captat atenția experților și a oamenilor obișnuiți deopotrivă. În acest articol, vom explora diferitele aspecte legate de Traian Ionașcu, de la evoluția sa în timp până la influența sa asupra lumii de astăzi. Printr-o analiză aprofundată, vom căuta să înțelegem mai bine importanța Traian Ionașcu și modul în care ne modelează prezentul și viitorul.

Traian Ionașcu
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Iași, România Modificați la Wikidata
Decedat (84 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejurist
Limbi vorbitelimba română
limba franceză Modificați la Wikidata
Activitate
Partid politicPartidul Muncitoresc Român[1]  Modificați la Wikidata
Membru titular al Academiei Române

Traian Ionașcu (n. , Iași, România – d. , București, România) a fost un jurist român, membru titular (din 1974) al Academiei Române. Profesor de drept civil la Universitatea din București, vicepreședinte al Facultății internaționale de drept comparat din Strasbourg. S-a preocupat de unele domenii fundamentale ale dreptului civil.

Distincții

  • titlul de Om de Știință Emerit al Republicii Populare Romîne (18 august 1964) „pentru merite deosebite în activitatea științifică”[2]
  • Ordinul „Tudor Vladimirescu” clasa a II-a (4 mai 1971) „cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român, pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului”[3]

Opera principală

  • Modificările aduse codului civil de principiul constituțional al egalității sexelor, 1950
  • Unele aspecte juridice ale relațiilor comerciale între țări cu structură social-economică diferită, 1961, în limba franceză
  • Teoria și practica litigiilor precontractuale, 1962, în colaborare
  • Teoria generală a contractelor economice, 2 volume, 1963–1965, în colaborare
  • Constantele dreptului – drept și logică, 1964

Note

  1. ^ (PDF) http://www.arhivaexilului.ro/pdfs/Fonduri%20personale/Monica%20Lovinescu/43.pdf  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Decretul Consiliului de Stat al Republicii Populare Romîne nr. 511 din 18 august 1964 pentru conferirea titlului de „Om de Știință Emerit al Republicii Populare Romîne” unor oameni de știință, publicat în Buletinul Oficial al Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Romîne, anul XIII, nr. 12, 27 august 1964, p. 93.
  3. ^ Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr. 157 din 4 mai 1971 privind conferirea unor ordine ale Republicii Socialiste România, publicat în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, anul VII, nr. 96, Partea I, vineri 6 august 1971, p. 633.

Legături externe