Trustul Wellcome

În zilele noastre, Trustul Wellcome a devenit un subiect de mare importanță în societatea modernă. Relevanța sa variază de la aspecte personale la probleme globale, impactând viața de zi cu zi a oamenilor, companiilor și guvernelor. Interesul pentru Trustul Wellcome a crescut în ultimii ani, datorită influenței sale în diferite domenii, precum politică, tehnologie, cultură și mediu. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Trustul Wellcome și vom discuta despre impactul său astăzi, precum și despre posibilele soluții și strategii pentru a răspunde provocărilor sale.

Trustul Wellcome ( Wellcome Trust în limba engleză)
Înființare1936
FondatorHenry Solomon Wellcome]  Modificați la Wikidata
Scop/Misiunecercetare biomedicală
SediuLondra, Regatul Unit
LocațieLondra, Anglia, Regatul Unit
Oameni cheieSir Henry Wellcome
Personal1.797
1.784
1.832
1.857
1.969  Modificați la Wikidata
www.wellcome.ac.uk

Trustul Wellcome este o organizație de caritate, axată pe cercetarea biomedicală, cu sediul în Londra. A fost înființată în anul 1936, având la bază averea magnatului Henry Wellcome. Scopul trustului este „îmbunătățirea stării de sănătate, încurajând cele mai luminate minți”. În plus, pe lângă finanțarea cercetării în domeniul biomedical, trustul susține înțelegerea științei de către publicul larg.

Trustul Wellcome a fost descris de către ziarul Financial Times ca fiind principala sursă de finanțare non-guvernametală pentru cercetarea științifică din Marea Britanie și una dintre cele mai mari surse de finanțare din lume.[1]

În domeniul cercetării medicale, Trustul Wellcome este al doilea mare finanțator privat, după Fundația Bill și Melinda Gates.[2]

Note

  1. ^ Andrew Jack (). „Wellcome challenges science  journals”. Financial Times. Accesat în .  hair space character în |title= la poziția 29 (ajutor)
  2. ^ Alok Jha (), „Wellcome Trust joins 'academic spring' to open up science”, The Guardian