UTC+3 este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Importanța și relevanța sa atât în viața de zi cu zi, cât și în domeniul profesional îl fac demn de analiză și reflecție. De-a lungul istoriei, UTC+3 a fost subiect de dezbateri și controverse și a evoluat în funcție de nevoile și cerințele societății. În acest articol, vom explora diferite aspecte ale UTC+3, de la originea sa până la impactul său astăzi, precum și vom analiza influența sa în diverse domenii precum politică, economie, cultură și tehnologie.
Ora standard (tot anul) Ora standard (iarna din emisfera nordică) Ora standard (iarna din emisfera sudică) | Regiune maritimă în acest fus orar Ora de vară (vara din emisfera nordică) Ora de vară (vara din emisfera sudică) |
UTC+3 este un fus orar aflat cu 3 ore înainte UTC. În țările africane UTC+3 este denumită East Africa Time (EAT), în Europa ora de vară a Europei de Est (EEST - Eastern European Summer Time), iar în țările arabe Arabia Standard Time (AST). UTC+3 este folosit în următoarele țări și teritorii:
Ora de Kaliningrad: UTC+3 (MSK−1)
Ora de Moscova: UTC+4 (MSK)
Ora de Samara: UTC+5 (MSK+1; nefolosit)
Ora de Ekaterinburg UTC+6 (MSK+2)
Ora de Omsk: UTC+7 (MSK+3)
Ora de Krasnoiarsk: UTC+8 (MSK+4)
Ora de Irkutsk: UTC+9 (MSK+5)
Ora de Iakutsk: UTC+10 (MSK+6)
Ora de Vladivostok: UTC+11 (MSK+7)
Ora de Magadan: UTC+12 (MSK+8)
În iarna aceste regiuni folosesc fusul orar UTC+2.