În lumea de astăzi, Ucigașii (film din 1946) a devenit un subiect de dezbatere și reflecție constantă. Relevanța sa acoperă diferite domenii ale societății, de la politică la cultură și tehnologie. De-a lungul timpului, Ucigașii (film din 1946) și-a demonstrat influența și capacitatea de a genera schimbări semnificative în diferite domenii. Opiniile pe această temă sunt variate și adesea polarizate, ceea ce demonstrează importanța abordării acestei probleme în mod obiectiv și cu o abordare multidisciplinară. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Ucigașii (film din 1946) și impactul său astăzi, analizând evoluția sa în timp și proiecția sa în viitor.
Ucigașii (1946) (engleză: The Killers) este un film noir american regizat de Robert Siodmak. Este bazat pe o povestire omonimă de Ernest Hemingway. În rolurile principale: Burt Lancaster (debut actoricesc), Ava Gardner, Edmond O'Brien și Sam Levene.[3] În film apare și William Conrad în primul său rol în care este menționat pe genericul filmului, ca unul dintre ucigașii titulari.[4] Scenariul este scris de John Huston și Richard Brooks (amândoi nemenționați), fiind menționat doar Anthony Veiller.
În 2008, filmul Ucigașii a fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al SUA de către Biblioteca Congresului fiind considerat "important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic".
Doi ucigași profesioniști invadează un oraș mic și ucid un angajat de la o stație de benzină, "Suedezul" (Burt Lancaster), care-i aștepta. Investigatorul de asigurări Reardon (Edmond O'Brien) urmărește cazul încălcând ordinelor șefului său R.S. Kenyon (Donald MacBride), care consideră că este banal. Cercetând viata Suedezului, Reardon descoperă o poveste complexă de trădare și crimă, toate legate de superba și misterioasa Kitty Collins (Ava Gardner).
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)