Vasilica Tastaman

În articolul pe care îl prezentăm astăzi, vom pătrunde în lumea fascinantă a lui Vasilica Tastaman. De-a lungul istoriei, Vasilica Tastaman a avut un impact semnificativ asupra diferitelor aspecte ale societății. De la influența sa asupra culturii populare până la relevanța sa în știință și tehnologie, Vasilica Tastaman și-a pus amprenta în nenumărate domenii. În acest sens, vom explora diferite fațete ale Vasilica Tastaman, evoluția sa în timp, influența sa asupra lumii moderne și posibilele implicații pe care le are pentru viitor. Alăturați-vă nouă în această călătorie prin istoria și impactul Vasilica Tastaman asupra societății noastre.

Vasilica Tastaman
Date personale
Născută Modificați la Wikidata
Brăila, România[1] Modificați la Wikidata
Decedată (69 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Căsătorită cuEmeric Jenei (până în )[2]
Dan Tufaru[2] Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Vasilica Tastaman (n. 6 octombrie 1933, Brăila – d. 30 martie 2003, București) a fost o actriță română.

Biografie și carieră

A debutat în 1949 pe scena din orașul său natal. Până în 1961, când s-a numărat printre fondatorii Teatrului de Comedie, a jucat la teatrele Giulești și Bulandra. În 1981 s-a stabilit în Suedia unde a jucat pe scena teatrului din Malmö. A fost căsătorită de două ori, cu fostul jucător și antrenor de fotbal Emeric Jenei și actorul Dan Tufaru. Din prima căsnicie are un băiat, Călin Jenei și o fată Janne Jenei[3].

Distincții

A fost distinsă cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.[4]

Filmografie

Teatru

Note

  1. ^ https://teatrultanase.ro/role-member/vasilica-tastaman/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b https://newsweek.ro/timp-liber/actrita-iubita-de-dinica-s-a-casatorit-cu-sotul-andei-calugareanu-a-murit-reptand-o-piesa-de-teatru  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ Rămas bun de la Vasilica Tastaman în Adevărul din 01 04 2003
  4. ^ Decretul nr. 1017 din 6 noiembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România privind conferirea de ordine și medalii unor actori, regizori, pictori scenografi și tehnicieni de scenă, publicat în Buletinul Oficial nr. 96 din 7 noiembrie 1967.

Legături externe