Westliches Thüringer Schiefergebirge

În lumea de astăzi, Westliches Thüringer Schiefergebirge joacă un rol vital în viața de zi cu zi a oamenilor. Fie prin influența asupra culturii populare, prin impactul asupra societății sau prin relevanța sa în domeniul profesional, Westliches Thüringer Schiefergebirge este un subiect care nu trece neobservat. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Westliches Thüringer Schiefergebirge, de la originea și evoluția sa până la importanța sa în lumea de astăzi. Prin analiza diferitelor perspective și exemple concrete, vom căuta să înțelegem adevărata relevanță a lui Westliches Thüringer Schiefergebirge în viața noastră de zi cu zi.

Westliches Thüringer Schiefergebirge
Harta locului unde se află
Harta locului unde se află
Poziția Saalfeld-Rudolstadt
Germania
Coordonate50°28′44″N 11°09′07″E ({{PAGENAME}}) / 50.47899°N 11.15208°E
Suprafață11.914 ha  Modificați la Wikidata
Înființare  Modificați la Wikidata
Cod Natura 2000DE5432401  Modificați la Wikidata

Westliches Thüringer Schiefergebirge este o arie protejată (arie de protecție specială avifaunistică — SPA[1]) din Germania întinsă pe o suprafață de 11.914 ha, integral pe uscat.

Localizare

Centrul sitului Westliches Thüringer Schiefergebirge este situat la coordonatele 50°29′49″N 11°05′21″E / 50.4969°N 11.0892°E ({{PAGENAME}}).

Înființare

Situl Westliches Thüringer Schiefergebirge a fost declarat arie de protecție specială avifaunistică în mai 2007[1] pentru a proteja 23 de specii de animale.[2][3]

Biodiversitate

Situată în ecoregiunea continentală, aria protejată nu include niciun habitat protejat.[3]

La baza desemnării sitului se află mai multe specii protejate[2] de păsări (23): minunița (Aegolius funereus), pescăruș albastru (Alcedo atthis), fâsă de luncă (Anthus pratensis), buha (Bubo bubo), caprimulg (Caprimulgus europaeus), Charadrius dubius curonicus, barză neagră (Ciconia nigra), mierla de apă (Cinclus cinclus), ciocănitoare neagră (Dryocopus martius), Falco peregrinus peregrinus, muscar negru (Ficedula hypoleuca), muscar (Ficedula parva), becațină comună (Gallinago gallinago), ciuvică (Glaucidium passerinum), sfrâncioc roșiatic (Lanius collurio), ciocârlie de pădure (Lullula arborea), ciocănitoare verzuie (Picus canus), mărăcinar (Saxicola rubetra), sitar de pădure (Scolopax rusticola), cocoșul de mesteacăn (Tetrao tetrix tetrix), cocoș de munte (Tetrao urogallus), mierlă gulerată (Turdus torquatus), nagâț (Vanellus vanellus).

Note

  1. ^ a b 2008.07; § 33 BNatSchG i.V.m. ThürNEzVO
  2. ^ a b „Natura 2000 Standard Data Form for Westliches Thüringer Schiefergebirge”. Accesat în . 
  3. ^ a b „Westliches Thüringer Schiefergebirge”. biodiversity.europa.eu. Accesat în . 

Vezi și