În lumea de astăzi, Wikipedia:Legături externe este un subiect de mare relevanță și dezbatere în toate domeniile. Importanța lui Wikipedia:Legături externe a câștigat din ce în ce mai multă greutate în societate, deoarece impactul său a devenit evident în diferite contexte. De la politică la știință, Wikipedia:Legături externe a fost subiect de analiză și discuție, generând diferite poziții și opinii pe această temă. În acest articol, vom aprofunda subiectul Wikipedia:Legături externe, explorând implicațiile sale, evoluția sa în timp și relevanța sa astăzi.
![]() |
Această pagină conține o îndrumare a proiectului Wikipedia în limba română. Această îndrumare este considerată ca fiind un standard larg acceptat, însă nu ține de politica oficială. Când editați această pagină, asigurați-vă că modificarea dumneavoastră reflectă consensul. Dacă nu sunteți sigur, discutați întâi la pagina de discuție. |
Legăturile externe sunt legături spre pagini de internet din exteriorul sitului Wikipedia. În articole aceste legături sunt plasate într-o secțiune aparte, numită „Legături externe” sau, dacă secțiunea cuprinde și trimiteri care nu sunt disponibile online, „Lectură suplimentară”.
Secțiunea de legături externe cuprinde recomandări de lectură suplimentară pe subiectul sau tematica generală a articolului respectiv. Sursele disponibile pe Internet care au fost folosite efectiv în documentare pentru scrierea articolului trebuie puse nu la „Legături externe”, ci la „Bibliografie”.
Wikipedia nu este un depozit de legături către diverse situri. Ca urmare numai siturile care oferă cititorilor noștri informații relevante trebuie introduse în articole.
Când adăugați o legătură externă, verificați mai întâi dacă pagina de Internet respectivă îndeplinește simultan criteriile următoare:
Se recomandă introducerea de legături externe în următoarele cazuri particulare:
În general, o legătură externă este admisibilă dacă aduce informații în plus față de ce ar conține articolul dacă ar fi articol de calitate. Fiecare legătură trebuie însoțită de o descriere succintă a ce se găsește acolo și în ce fel este relevantă pentru subiectul articolului. Legăturile simple sau descrise expeditiv (de exemplu, doar prin titlul articolului), pot fi șterse.
Nu se recomandă introducerea următoarelor tipuri de legături externe:
La Wikipedia în limba română nu se acceptă colectarea de legături externe în afara spațiului utilizatorilor (paginile și subpaginile proprii). Spațiul utilizatorului poate fi folosit pentru colectarea de legături externe numai în măsura în care acest lucru înlesnește redactarea articolelor (de exemplu, ca resursă temporară de-a lungul documentării personale în vederea redactării articolelor, etc), dar nu și pentru activitatea de sine stătătoare de colectare a legăturilor externe. Politicile și regulamentele care privesc conținutul editorial al articolelor propriu-zise rămân neschimbate; această nouă decizie se referă în mod expres la paginile Wikipedia care nu sunt articole principale.