William Morrow and Company

În acest articol, vom explora tot ceea ce este legat de William Morrow and Company, de la origini până la impactul său asupra societății moderne. William Morrow and Company a fost un subiect de interes de zeci de ani, rădăcinile sale merg din cele mai vechi timpuri, iar relevanța sa este încă palpabilă și astăzi. De-a lungul istoriei, William Morrow and Company a stârnit dezbateri, a fost o sursă de inspirație pentru artiști și a avut un impact semnificativ asupra culturii populare. În acest articol, vom examina cele mai relevante aspecte ale William Morrow and Company, de la semnificația sa în societate până la evoluția sa în timp.

William Morrow and Company
Face parte dinHarperCollins
Fondată în1926 (1926)
Fondator(i)William Morrow
SediuNew York City, New York, SUA
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont X
cont Instagram

William Morrow and Company este o editură americană fondată de William Morrow în 1926.[1] Compania a fost achiziționată de către Scott Foresman în 1967, vândută către Hearst Corporation în 1981 și apoi către News Corporation (acum News Corp) în 1999.[2][3][4] Compania este acum o marcă a grupului editorial HarperCollins.

William Morrow a publicat scrierile mai multor autori renumiți de ficțiune și non-ficțiune, printre care Ray Bradbury, Michael Charbon, Neil Gaiman, Erle Stanley Gardner, B. H. Liddell Hart, Elmore Leonard, Judith Rossner și Neal Stephenson.

Francis Thayer Hobson a fost directorul general și apoi președintele Consiliului de Administrație al William Morrow and Company.[5]

Autori publicați de editura Morrow

Note

  1. ^ Books, Trivion (). Orphan Train: A Novel by Christina Baker Kline (Trivia-On-Books) (în engleză). Trivia-On-Books. 
  2. ^ „SCOTT, FORESMAN PLANS ACQUISITION; Textbook Publisher Would Add William Morrow”. The New York Times. . ISSN 0362-4331. Accesat în . 
  3. ^ McDowell, Edwin (). „Hearst Agrees to Acquire Morrow for $25 Million”. The New York Times. ISSN 0362-4331. Accesat în . 
  4. ^ Carvajal, Doreen; Fabrikant, Geraldine (). „News Corp. Agrees to Buy Two Publishers From Hearst”. The New York Times. ISSN 0362-4331. Accesat în . 
  5. ^ „Thayer Hobson: An Inventory of His Papers in the Manuscript Collection at the Harry Ransom Humanities Research Center”. University of Texas Harry Ransom Center. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe