Jonathan Cecil



Internetul este o sursă inepuizabilă de cunoștințe, și atunci când vine vorba de Jonathan Cecil. Secole și secole de cunoștințe umane despre Jonathan Cecil au fost turnate în rețea și continuă să fie turnate, și tocmai de aceea este atât de dificil să-l accesăm, deoarece putem găsi locuri în care navigarea poate fi dificilă sau direct impracticabilă. Propunerea noastră este să nu vă naufragiați într-o mare de date referitoare la Jonathan Cecil și să puteți ajunge rapid și eficient în toate porturile înțelepciunii.

Cu privirea îndreptată spre acest obiectiv, am făcut ceva care depășește ceea ce este evident, colectând cele mai actualizate și mai bine explicate informații despre Jonathan Cecil. De asemenea, l-am aranjat în așa fel încât citirea sa să fie plăcută, cu un design minimalist și plăcut, care asigură cea mai bună experiență de utilizare și cel mai scurt timp de încărcare.Ți-l ușurăm astfel încât să-ți faci griji doar să înveți totul despre Jonathan Cecil! Așadar, dacă crezi că ne-am îndeplinit scopul și știi deja ce ai vrut să știi despre Jonathan Cecil, ne-ar plăcea să te avem înapoi în aceste mări calme ale sapientiaro.com ori de câte ori se trezește foamea ta de cunoaștere.

Jonathan Hugh Gascoyne-Cecil , cunoscut sub numele de Jonathan Cecil , (n . 22 februarie 1939 la Londra , 22 septembrie 2011 la Londra ) a fost un actor britanic .

Via

Familia i educaia

Cecil s-a nscut la Londra din profesorul i scriitorul universitar britanic Lord David Cecil . Bunicul su a fost omul de stat britanic James Gascoyne-Cecil, al 4-lea marchiz de Salisbury (1861-1947). Cellalt bunic al su a fost criticul literar i de teatru britanic Desmond MacCarthy (1877-1952).

Cecil a crescut la Oxford , unde tatl su era profesor de englez al Goldsmiths . Cecil a participat la Eton College , unde a jucat deja roluri mici în spectacole de teatru colar . A studiat limbi moderne la New College al Universitii din Oxford , cu accent pe francez . Acolo a absolvit o licen în arte în limba francez. La Oxford University a fost membru al Oxford University Dramatic Society . Printre colegii si de aciune s-au numrat Dudley Moore i Alan Bennett . Chiar i în acest timp a jucat în mare parte roluri comice, cum ar fi un trobator nebun în dragoste în piesa Bartholomew Fayre: A Comedy de Ben Jonson în 1959 ; în cea mai mare parte a jucat roluri de slujitor comice. A aprut i în spectacolele lui Coriolan i The Birds .

Dup absolvirea universitii, a absolvit doi ani de pregtire în actorie la Academia de Muzic i Art Dramatic din Londra , unde a avut lecii într-o clas cu Michael MacOwan i Vivian Matalon ; în acelai timp, Ian McKellen i Derek Jacobi au studiat acolo .

teatru

În calitate de actor de teatru , Cecil a aprut pentru prima dat în diferite companii de teatru ( Repertory Theatre Companies ), inclusiv în Northampton , Dundee , Hornchurch , Salisbury i Lincoln . A jucat la Salisbury Repertory Theatre timp de optsprezece luni ; acolo a aprut ca Dauphin în Sfânta Ioan , ca Disraeli în Portretul unei regine de William Francis , ca Trinculo în Furtuna i în alte câteva roluri ale lui Shakespeare. În 1961 a aprut în Dundee cu Dundee Repertory Theatre în piesa Luther de John Osborne ; piesa a fost premiat în cadrul Festivalului de la Edinburgh .

În 1965 i-a fcut debutul teatral londonez în West End la Phoenix Theatre într-o versiune scenic a romanului A Heritage and Its History de Ivy Compton-Burnett, adaptat de Julian Mitchell (* 1935) . În 1967 a jucat alturi de Robert Morley ca partener la Teatrul Reginei rolul cercetaului sincer Basil Utterwood în piesa Half on the tree (titlu original: Halfway up the Tree ) de Peter Ustinov ; Regizat de Sir John Gielgud .

Au urmat alte producii de teatru, inclusiv numeroase producii din West End: The Ruling Class de Peter Barnes (1969, Piccadilly Theatre), Lulu de Frank Wedekind (1970/1971, Apollo Theatre), revista Cowardy Custard (1972, Mermaid Theatre), o compilaie de piese de Noël Coward , The Bed Before Yesterday de Ben Travers (1975, Lyric Theatre London), Uncle Wanja (1987/1988, Vaudeville Theatre, ca Telegin), The Dressmaker de Georges Feydeau (1990, Theatre Royal London), Was you want (1992, ca Junker Andreas Bleichenwang), The Taming of the Shrew (1993, West Yorkshire Playhouse, ca Gremio), The Seagull (1995, Theatre Royal London, ca Sorin), The Importance of Being Earnest (1995, ca Reverend Chasuble ), dup cum v place (1998, Globe Theatre, ca Monsieur le Beau / Corinnus / Sir Oliver Martext) i Othello (2004, Devonshire Park, Eastbourne, ca Roderigo).

Rolul su preferat pe scen a fost Junker Andreas Bleichenwang, pe care l-a jucat în patru producii diferite de-a lungul carierei sale. Din nou i din nou (19941996, 2000, 2001) a aprut în piesa unic The Incomparable Max , despre eseistul i parodistul britanic Max Beerbohm .

Film i TV

În film i televiziune, Cecil întruchipa, de asemenea, roluri în principal comice; în special reprezentanii clasei superioare britanice , aristocraii comici i clerul aparineau tipului su de rol.

A fost vzut pentru prima dat la televizor în 1964. Regizorul britanic de televiziune i productorul BBC Naomi Capon l-a vzut pe Cecil ca actor de scen i l-a distribuit pe Cecil în rolul unui tânr student în piesa de televiziune Maggie ; Partenerul lui Cecil a fost Vanessa Redgrave . În filmul de televiziune Diary of a Nobody (1964), o adaptare literar a romanului cu acelai nume de George Grossmith , Cecil a jucat rolul Mr. Cummings, în regia lui Ken Russell , care a regizat filmul în stilul unui mut film ; a jucat ca prieten al protagonistului masculin, domnul Charles Pooter. În 1981 a preluat rolul lui Bertie Wooster , personajul principal i povestitorul PG Wodehouse , în filmul de televiziune Mulumesc, PG Wodehouse .

În mai multe adaptri cinematografice Agatha Christie a jucat alturi de Peter Ustinov în rolul lui Hercule Poirot, asistentul su cpitan Arthur Hastings , de exemplu în Murder à la carte (1985), Murder with roles distribuite (1986) i Deadly Parties (1986). În 2009 a aprut în serialul criminal Inspector Barnaby . În episodul The Glitch, el a jucat pe steanul Mr. Melville Dodgson.

Cecil a preluat roluri de episod i roluri de oaspei în diferite serii de televiziune britanice , inclusiv Doctor in the House (1969), Dad's Army (1973, ca antrenor militar de câini i director de coal), Romany Jones (1974-1975, în rolul Jeremy Crichton -Jones, care împreun cu soia sa locuiete într-un camping ), It Ain't Half Hot Mum (1977), Murder Most Horrid (1994) i One Foot in the Grave (2000). A avut o serie continu de plumb ca Mr. Herbert în sitcomul Oh Happy Band! (1980).

Cecil a jucat, de asemenea, în numeroase filme : ca Biggs în filmul de groaz Nur Vampire Kisses Bloody (1971), ca ofier locotenent Jonathan Fakenham în Barry Lyndon (1975), ca Dude i Stutzer în Aventurile lui Joseph Andrews (1977), ca Popping Jay în Mel Brooks - The Crazy History of the World (1981) i ca ricotin gay în Fellini's Ship of Dreams (1983).

Activiti de vorbire

Pentru BBC, Cecil a aprut în mai multe serii de piese de radio , precum Ghidul autostopistului pentru galaxie i The Brightonomicon bazat pe romanul lui Robert Rankin . În sitcomul radio All Gas and Gaiters , el a preluat în sezonul 2 (1972) al lui Derek Nimmo rolul reverendului Mervyn Noote, capelanul local al episcopului, când Nimmo avea alte obligaii ca actor.

De asemenea, a înregistrat peste 40 de cri audio de romane i nuvele de PG Wodehouse .

Privat

Cecil a fost cstorit de dou ori. În 1963 s-a cstorit cu prima sa soie, actria Vivien Heilbron, pe care a cunoscut-o la Academia de Art Dramatic din Londra. În 1972 i-a întâlnit a doua soie, actria i cântreaa Anna Sharkey , cu care s-a cstorit în 1976, în timp ce lucra la revista Cowardy Custard (1972) . A fost cstorit cu ea pân la moartea sa. Cecil a murit la vârsta de 72 de ani la Spitalul Charing Cross din Londra la o pneumonie . Cecil suferea de emfizem .

Filmografie (selecie)

  • 1964: Prima noapte (serial TV, episodul Maggy )
  • 1964: Jurnalul nimnui (film TV)
  • 1964: The Yellow Rolls-Royce (The Yellow Rolls-Royce)
  • 1968: Nefericit numit Otley (Otley)
  • 1969: Doctor în cas (serial TV, episod)
  • 1971: Doar vampirii se srut cu sânge (Lust for a Vampire)
  • 1972: O chestiune de comand Nackter Po (Sus în fa)
  • 1973: Armata tatlui (serial TV, episod)
  • 19741975: Romany Jones (serial TV)
  • 1975: Barry Lyndon
  • 1977: Aventurile lui Joseph Andrews (Joseph Andrews)
  • 1980: Oh Happy Band (serial TV)
  • 1981: Mel Brooks - Istoria lumii: partea I
  • 1981: Mulumesc, PG Wodehouse (film TV)
  • 1983: Corabia viselor lui Fellini (E la nave va)
  • 1985: Mord à la Carte (Agatha Christie's Thirteen la cin)
  • 1986: Crima cu roluri divizate (Nebunia omului mort)
  • 1986: Petreceri mortale (Crima în trei acte)
  • 1987: A doua victorie
  • 1988: Micul Dorrit (Micul Dorrit)
  • 1992: A Spicy Affair (Cin-Cin)
  • 1992: As You Like It
  • 1994: Murder Most Horrid (serial TV, un episod)
  • 2000: One Foot in the Grave (serial TV, un episod)
  • 2001: Victoria & Albert
  • 2004: Fakers
  • 2009: Inspectorul Barnaby (serial TV, un episod)
  • 2010: Omul i câinele

Link-uri web

Dovezi individuale

  1. a b c d e f g h Jonathan Cecil necrolog necrolog în: The Guardian, 25 septembrie 2011
  2. a b c d e f g Jonathan Cecil: actor care s-a specializat în twits de clas superioar i i-a gsit rolul perfect în necrologul Bertie Wooster în: The Independent din 27 septembrie 2011
  3. Necrolog: Jonathan Cecil, necrolog actor în: The Scotsman, 26 septembrie 2011
  4. Raport de deces Jonathan Hugh CECIL în: The Times, 24 septembrie 2011

Opiniones de nuestros usuarios

Giorgiana Trifan

Mulțumesc pentru această postare pe Jonathan Cecil, este exact ceea ce aveam nevoie.

Viorica Ichim

A trecut ceva timp de când nu am văzut un articol despre Jonathan Cecil scris într-un mod atât de didactic. Îmi place.

Ion Gavrila

Foarte interesant această postare despre Jonathan Cecil.

Alexandra Nagy

În sfârșit, un articol despre Jonathan Cecil care este ușor de citit.