Alegeri legislative în România, 1952

În lumea de astăzi, Alegeri legislative în România, 1952 este un subiect care a căpătat o mare relevanță în diferite contexte. De la impactul său asupra societății și până la influența asupra economiei, Alegeri legislative în România, 1952 a stârnit un interes larg răspândit și a generat numeroase dezbateri în opinia publică. Acesta este motivul pentru care este esențial să se analizeze temeinic diferitele aspecte legate de Alegeri legislative în România, 1952, pentru a înțelege pe deplin scopul și implicațiile acestuia. În acest articol, vom aprofunda în complexitatea Alegeri legislative în România, 1952, explorând diferitele sale fațete și oferind o viziune cuprinzătoare care să permită cititorului să aibă o înțelegere mai largă a acestui subiect.

Alegerile parlamentare din România din 1952 au fost convocate pe 30 noiembrie 1952 în Republica Populară Română. Frontul Democrației Populare a obținut 98,84% din voturi și 428 de mandate.

Frontul Plugarilor, din care făcea parte Petru Groza a fost absorbit de Partidul Muncitoresc Român (denumirea dintre 1948-1965 a Partidului Comunist Român) la 7 februarie 1953. Ca o curiozitate, Petru Groza nu s-a înscris în Partidul Muncitoresc Român, reușind performanța de a nu fi membru de partid chiar în perioada în care a fost prim-ministru. Decizia desființării Frontului Plugarilor și a Uniunii Populare Maghiare a fost luată de PMR la 14 ianuarie 1953.