Alexandru Priadcencu

În lumea de astăzi, Alexandru Priadcencu a devenit un subiect de relevanță și interes pentru oameni din diferite domenii și profiluri. Fie că sunt cercetători, profesioniști, studenți sau pur și simplu persoane curioși, Alexandru Priadcencu a captat atenția și a generat dezbateri în diferite spații. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale globale, Alexandru Priadcencu s-a dovedit a fi un subiect care merită să fie explorat și analizat în profunzime. În acest articol, vom aprofunda diferitele dimensiuni ale Alexandru Priadcencu pentru a înțelege importanța acestuia și repercusiunile sale asupra realității noastre.

Alexandru Priadcencu
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Chișinău, Imperiul Rus Modificați la Wikidata
Decedat (78 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieinginer
botanist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română
limba rusă Modificați la Wikidata
Membru corespondent al Academiei Române

Alexandru Priadcencu (n. 26 august 1902, Chișinău – d. 26 iulie 1981, București) a fost un inginer agronom român, membru corespondent al Academiei Române.

Distincții

  • Ordinul Muncii clasa a II-a (31 mai 1957) „pentru merite deosebite în muncă, cu ocazia celui de al II-lea Congres al Asociației Științifice a Inginerilor și Tehnicienilor din Republica Populară Romînă”[2]
  • Ordinul „23 August” clasa a V-a (12 august 1959) „pentru activitate rodnică în dezvoltarea științei și culturii din Republica Populară Romînă”[3]

Note

  1. ^ a b Wikispecies 
  2. ^ Decretul Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Romîne nr. 249 din 31 mai 1957 pentru conferirea „Ordinului Muncii” și a „Medaliei Muncii” unor ingineri și tehnicieni, publicat în Buletinul Oficial al Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Romîne, anul VI, nr. 16, 19 iunie 1957, p. 120.
  3. ^ Decretul Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Romîne nr. 308 din 12 august 1959 privind conferirea unor titluri, ordine și medalii, publicat în Buletinul Oficial al Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Romîne, anul VIII, nr. 25, 17 septembrie 1959, p. 196.

Legături externe