Acest articol va aborda problema Buncăr, care a devenit din ce în ce mai relevantă astăzi. De la apariția sa, Buncăr a trezit un mare interes în diverse sectoare, generând dezbateri și controverse în jurul impactului său social, economic și cultural. În acest sens, este esențial să analizăm în profunzime diferitele aspecte legate de Buncăr, precum și implicațiile sale la nivel global. De asemenea, va căuta să ofere o viziune cuprinzătoare și obiectivă asupra acestui subiect, oferind informații cheie care să permită cititorului să înțeleagă importanța și domeniul de aplicare a acesteia astăzi.
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
Un buncăr (din limba germană: Bunker), sau cazemată, este o construcție, de obicei din beton armat, destinată apărării unor persoane militare sau civile împotriva atacurilor militare aeriene sau terestre. În mod frecvent buncărele sunt subterane, săpate în munți sau amplasate în peșteri abandonate. În cazuri extreme, pentru apărarea persoanelor civile sunt amenajate drept buncăre garaje, pivnițe, tunele de tren sau metrou etc.