În articolul de astăzi, vom explora Carmin și relevanța sa în societatea modernă. De la impactul său asupra vieții de zi cu zi a oamenilor până la influența sa în domeniul profesional, Carmin a devenit un subiect de mare interes în ultimii ani. Pe măsură ce progresăm prin acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra modului în care Carmin a evoluat de-a lungul timpului și a implicațiilor pe care le are asupra diferitelor aspecte ale vieții noastre. În plus, vom discuta și despre perspectivele viitoare ale Carmin și despre modul în care poate continua să modeleze lumea noastră în anii următori. Pregătește-te să te cufunzi în lumea fascinantă a lui Carmin!
Carmin (pronunțat ), numit și cârmâz, roșu natural 4,[1] C.I. 75470,[1] ori E120, este un pigment al unui colorant roșu-deschis obținut din sarea de aluminiu a acidului carminic, care este produs de unele insecte la scară largă, cum ar fi coșenila roșie și coșenila poloneză, și este folosit ca un termen general pentru un colorant roșu-închis cu același nume.
Carminul sau E120 este (un pigment de culoare roșie aprins) obținut din acidul carminic produs prin zdrobirea femelei insectei din superfamilia Coccoidea, cum ar fi cochinealul și cochinealul polonez. Carminul este folosit în produsele alimentare[2], cum ar fi iaurtul și anumite mărci de sucuri, în special cele colorate rubin-roșii. Se mai utilizează la fabricarea florilor artificiale, vopselelor, cerneală și alte produse cosmetice.
Cuvântul carmin este derivat din limba italiană: carmin, limba latină: carminium, limba arabă: qîrmîz (cârmâz), înseamnă „cărămiziu (popular ~ o petală) ”, limba sanscrită: krimiga, înseamnă „produs-insectic ” și limba latină: cinnabar[3], și se presupune că este de origine iberică[4].
Acest articol conține text din Encyclopædia Britannica 1911, o publicație aparținând domeniului public.