Cinecittà

În lumea de astăzi, Cinecittà este un subiect care a captat atenția oamenilor de toate vârstele și categoriile sociale. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale asupra tehnologiei, Cinecittà a fost subiectul a numeroase discuții și dezbateri în ultimii ani. Pe măsură ce continuăm să explorăm acest fenomen, devine imperativ să examinăm îndeaproape diferitele sale aspecte și să înțelegem cum modelează lumea noastră de astăzi. În acest articol, vom aprofunda în diferitele fațete ale Cinecittà și vom explora relevanța sa în viața noastră de zi cu zi.

Cinecittà
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Benito Mussolini  Modificați la Wikidata
Țara Italia  Modificați la Wikidata
SediuRoma
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
Internet Movie Database
Google Doodle

Cinecittà (în limba italiană înseamnă "Orașul filmului" sau Cinema City) este unul din cele mai mari studiouri de film din lume, aflat nu departe de Roma, în Italia.

Înființat în 1937 de dictatorul fascist Benito Mussolini, studiourile au fost bombardate de aliați în timpul celui de-al doilea război mondial. În anii '50, la Cinecittà s-au filmat numeroase filme americane de mare anvergură ca Ben-Hur (film), iar după accea a devenit studioul cel mai des asociat cu Federico Fellini.

După o perioadă aproape falimentară din anii 1980, studiourile Cinecittà au fost privatizate de către guvernul italian.

A fost gazda concursului muzical Eurovision din 1991, după ce s-a renunțat la San Remo din cauza unor probleme legate de securitatea publică.

La data de 9 august 2007, un incendiu a distrus peste 10.000 de metri pătrați ai studiourilor Cinecittà.