Festuca

În articolul de astăzi vom aprofunda subiectul Festuca, explorând implicațiile, caracteristicile și posibilele aplicații ale acestuia. Festuca este un subiect care a fost subiect de interes și dezbatere în diverse domenii, generând opinii contradictorii și provocând concepte stabilite. Pe parcursul acestui articol, vom aprofunda în istoria lui Festuca, vom analiza relevanța sa astăzi și vom examina impactul său în diferite contexte. În plus, ne vom opri la diferitele perspective care există în jurul lui Festuca, oferind o vedere panoramică care ne permite să înțelegem complexitatea acestui subiect. Cu o privire critică și îmbogățitoare, vom aborda multiplele fațete ale Festuca, cu scopul de a îmbogăți cunoștințele și de a încuraja o reflecție profundă asupra semnificației și semnificației sale.

Festuca
Festuca pratensis
Clasificare științifică
Regn: Plantae
(neclasificat): Angiospermae
(neclasificat): Monocots
(neclasificat): Commelinids
Ordin: Poales
Familie: Poaceae
Gen: Festuca
L.
Specii

400-500+

Festuca (păiuș) este un gen de plante cu flori din familia Poaceae (subfamilia Pooideae). Plantele din genul respectiv sunt permanent verzi sau cresc sub formă ierburi perene erbacee cu smocuri, cu o gamă de înălțime de 1→20 cm, și într-o distribuție cosmopolită, care apar pe toate continentele, cu excepția Antarcticii[1]. Festuca este strâns legată de genul Lolium, dovezi recente din studiile filogenetice utilizând secvențierea ADN a mitocondrial-ului arată că plantelor din genul dat le lipsește monofilia. Ca rezultat, taxonomiștii de plante au mutat mai multe specii, inclusiv de ierburi de nutrețuri ca păiușul înalt și păiușul de livadă, din genul Festuca în genul Lolium[2].

Specii

Genul include următoarele specii[1][3]

Referințe

  1. ^ a b Darbyshire, S. J. and L. E. Pavlick. Festuca. Grass Manual. Flora of North America.
  2. ^ Darbyshire, S J (). „Realignment of Festuca subgenus Schedonorus with the genus Lolium (Poaceae)”. Novon. 3: 239–243. doi:10.2307/3391460. 
  3. ^ GRIN Species Records of Festuca. Germplasm Resources Information Network (GRIN).