În lumea de astăzi, Floarea soarelui (film din 1970) este un subiect de mare relevanță și interes pentru un spectru larg de oameni. De la profesioniști la amatori, Floarea soarelui (film din 1970) a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Fie datorită impactului său asupra societății, a relevanței sale în domeniul științific sau a influenței sale asupra culturii populare, Floarea soarelui (film din 1970) a devenit un subiect recurent în conversațiile zilnice, dezbaterile academice și mass-media. În acest articol, vom explora în profunzime diferitele aspecte legate de Floarea soarelui (film din 1970), analizând importanța acestuia, implicațiile și evoluția sa în timp. Alăturați-vă nouă în această călătorie pentru a descoperi mai multe despre Floarea soarelui (film din 1970) și impactul său asupra lumii de astăzi!
Floarea soarelui (în italiană I girasoli) este un film dramatic italo-sovietic din 1970, regizat de Vittorio De Sica. A fost primul film occidental care a fost filmat în URSS. Unele scene au fost filmate lângă Moscova, în timp ce altele lângă Poltava, un centru regional din Ucraina.
Giovanna (Sophia Loren) și Antonio (Marcello Mastroianni) se căsătoresc pentru a amâna mobilizarea lui Antonio în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După douăsprezece zile de fericire, ei pun la cale un alt plan, în care Antonio se preface a fi nebun. În cele din urmă, Antonio este trimis pe frontul rus. Războiul se termină, dar Antonio nu se întoarce în Italia și este considerat ca dispărut pe front. În ciuda șanselor mici, Giovanna este convinsă că adevărata ei dragoste a supraviețuit războiului și se află încă în Uniunea Sovietică. Hotărâtă, ea pleacă în Uniunea Sovietică pentru a-l găsi.
Filmul a fost lansat în ziua sărbătoririi Sfântului Iosif, 19 martie 1970, în 5 orașe cheie din Italia. Difuzarea filmului a fost extinsă la încă 13 orașe de Paște. A fost primul film italian care a fost dublat și proiectat la Radio City Music Hall din New York. În primele 2 luni și jumătate de difuzare în cinematografele din Italia, filmul a adus încasări de 1 milion de dolari.
A fost lansat în Uniunea Sovietică în anul 1971 și a avut parte de un mare succes comercial, fiind vizionat de 41,6 milioane de spectatori în cinematografele din această țară.[6]
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)