Micești, Alba

În lumea de astăzi, Micești, Alba este un subiect care a căpătat o mare relevanță și a trezit un interes larg în societate. Fie datorită impactului său asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, a relevanței sale în domeniul profesional sau a influenței sale asupra dezvoltării tehnologice, Micești, Alba a devenit un subiect recurent de conversație în diferite domenii. În acest articol, vom explora în detaliu cele mai relevante aspecte ale Micești, Alba și vom analiza importanța acestuia în contextul actual. În plus, vom examina evoluția acestuia în timp și posibilul său impact în viitor.

Pentru alte sensuri, vedeți Micești (dezambiguizare).
Micești
Ompolykisfalud
Kleindörfel
—  localitate componentă  —
Micești se află în România
Micești
Micești
Micești (România)
Poziția geografică
Coordonate: 46°06′05″N 23°33′20″E ({{PAGENAME}}) / 46.10139°N 23.55556°E

Țară România
Județ Alba
Municipiu Alba Iulia

SIRUTA1044
Prima atestare1299[1]

Populație (2021)[2]
 - Total3.313 locuitori

Fus orarEET (+2)
 - Ora de vară (DST)EEST (+3)
Cod poștal510002

Prezență online
GeoNames Modificați la Wikidata

Poziția localității Micești
Poziția localității Micești
Poziția localității Micești

Micești mai demult Chișfalău, Chișfălău (în maghiară Ompolykisfalud, Kisfalud, Regulustelke, în germană Kleindörfel, Dörflein) este o localitate componentă a municipiului Alba Iulia din județul Alba, Transilvania, România.

Micești (Kisfalud) pe Harta Iosefină a Transilvaniei,
1769-1773 (Sectio 170)

Harta Iozefină

Pe Harta Iosefină a Transilvaniei din 1769-1773 (Sectio 170) localitatea apare sub numele de "Kisfalud".

În extravilanul sudic al satului exista în acea vreme o moară pentru praf de pușcă ("Pulfer Mühl"), precum și o stație denumită "Laboratorium".

Obiectiv memorial

Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial. Monumentul, de tipul troiță, este amplasat în comuna Micești. Acesta a fost realizat prin străduința soților Zaharie și Raveca Moldovan, în anul 1922, în memoria eroilor români căzuți în Primul Război Mondial. Pe placa din marmură este un înscris comemorativ: „Eroii neamului din comuna Micești-Chisealău 1914-1919“. Pe cruce, în plan frontal, este un alt înscris: „Întru pomenirea eroilor din Micești“.

Legături externe

Note

  1. ^ Cf. Dan Ghinea (2000), Enciclopedia geografică a României, Editura Enciclopedică, București, pag. 29
  2. ^ „Recensământul Populației și al Locuințelor 2002 - populația unităților administrative pe etnii”. Kulturális Innovációs Alapítvány (KIA.hu - Fundația Culturală pentru Inovație). Arhivat din original la . Accesat în . 


AB Acest articol despre o localitate din județul Alba este deocamdată un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.