Osmancea, Constanța

În prezent, Osmancea, Constanța este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. De la origine până la implicațiile sale actuale, Osmancea, Constanța a fost subiectul dezbaterilor, studiilor și cercetărilor care au încercat să descifreze impactul său asupra societății moderne. Fie din punct de vedere istoric, științific, social sau cultural, Osmancea, Constanța a trezit interesul experților din diferite domenii, care și-au dedicat timp și efort pentru a înțelege influența sa asupra vieții noastre. În acest articol, ne vom adânci în lumea fascinantă a lui Osmancea, Constanța și vom explora numeroasele sale fațete, analizând relevanța și proiecția sa în contextul actual.

Osmancea
Osmança
—  sat  —

Osmancea se află în România
Osmancea
Osmancea
Osmancea (România)
Localizarea satului pe harta României
Osmancea se află în Județul Constanța
Osmancea
Osmancea
Osmancea (Județul Constanța)
Localizarea satului pe harta județului Constanța
Coordonate: 44°0′49″N 28°19′23″E ({{PAGENAME}}) / 44.01361°N 28.32306°E

Țară România
Județ Constanța
ComunăMereni

SIRUTA62182

Altitudine40 m.d.m.

Populație (2021)
 - Total502 locuitori

Fus orarEET (+2)
 - Ora de vară (DST)EEST (+3)
Cod poștal907186
Prefix telefonic+40 x41 [1]

Prezență online
GeoNames Modificați la Wikidata

Osmancea (în turcă Osmança, în tătară crimeeană Çatal-Osman[2]) este un sat în comuna Mereni din județul Constanța, Dobrogea, România. Se află în partea central-sudică a județului, în Podișul Cobadin. În perioada 1850-1878 localitatea a fost centrul unui mic hanat autonom al Tătarilor locali.[3] În perioada 1890-1892 pe lângă Tătari s-au așezat coloniști de origine germană, cunoscuți ca germani dobrogeni. Majoritatea au părăsit localitatea în 1940, fiind strămutați cu forța în Germania, sub lozinca Heim ins Reich (Acasă în Reich). La recensământul din 2002 satul avea o populație de 580 locuitori, în majoritate Români.

Note

  1. ^ x indică operatorul telefonic: 2 pentru Romtelecom și 3 pentru alți operatori de telefonie fixă
  2. ^ După geograful Ion Ionescu de la Brad
  3. ^ Jonesco, J., Excursion agricole dans la plaine de la Dobrodja (« Excursie agricolă în câmpia Dobrogei »), editura „Journal de Constantinople”, 1856, p. 82.

CT Acest articol despre o localitate din județul Constanța este deocamdată un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.