Râul Struma

În lumea de astăzi, Râul Struma a devenit un subiect de interes crescând în diferite zone ale societății. De la mediul academic la cel de afaceri, Râul Struma devine relevantă datorită impactului său asupra vieții noastre de zi cu zi. Pe măsură ce continuăm să avansăm în secolul 21, importanța înțelegerii și abordării Râul Struma devine din ce în ce mai evidentă. În acest articol, vom explora modul în care Râul Struma a evoluat de-a lungul timpului, impactul său asupra diferitelor comunități și sectoare și posibilele implicații pentru viitor. De la influența sa asupra politicii până la impactul său asupra tehnologiei, Râul Struma este un subiect care merită atenția și reflecția noastră.

Râul Struma

Struma la Kresna
Date geografice
Bazin hidrograficZona mediteraneană  Modificați la Wikidata
Zonă de izvorâreVitoșa
Cotă la izvor2.180 m.d.m.
EmisarMarea Egee
Cotă la vărsarem.d.m.
Punct de vărsareAmphipolis
Date hidrologice
Bazin de recepție10.797 (în Bulgariakm²
Lungimea cursului de apă415 km
Debit mediu76,2 m³/s
Date generale
Țări traversateBulgaria, Grecia
AfluențiRila-Dragoviștița -Blagoevgradska Bistrița-Sandanska Bistrița- Konska - Strumeșnița - Aggitis
Principalele localități traversatePernik - Bulgaria
Kresna - Bulgaria
Simitli - Bulgaria
PoduriPodul Kadin
Bazinul hidrografic al Strumei

Struma (în bulgară Струма, în greacă Στρυμόνας - Strimonas) este un râu care curge din Bulgaria spre Grecia. Izvorăște din muntele Vitoșa și se varsă în Marea Egee, în apropierea orașului antic Amphipolis, din prefectura Prefectura Serres. Are o lungime de 415 kilometri.

Mitologie

În mitologie greacă, Struma este fiul titanilor Ocean și Thetys, frate cu Nil, Alfeu, Eridan, Meandru și Istru (Dunărea).[1]

Referințe și note

  1. ^ Hesiod, Teogonia v. 337-339 citat în Iliescu, V.; Popescu, Virgil C.; Ștefan Gheorghe (). Izvoare privind istoria României I „De la Hesiod la itinerariul lui Antoninus”. Editura Academiei Republicii Populare Române. p. Secțiunea I.