În lumea de astăzi, Sicco Leendert Mansholt a fost subiect de dezbatere și analiză în diverse domenii. De la psihologie la politică, Sicco Leendert Mansholt a captat atenția experților și a cetățenilor deopotrivă. Într-un context în care informațiile circulă constant prin rețelele de socializare și prin mass-media, este inevitabil să fim curioși despre Sicco Leendert Mansholt și impactul său asupra societății noastre. În acest articol, vom explora în detaliu implicațiile lui Sicco Leendert Mansholt în diferite domenii, precum și posibilele implicații pentru viitor. Fără îndoială, Sicco Leendert Mansholt a devenit un element esențial în viața de zi cu zi și relevanța sa nu poate fi subestimată.
Sicco Leendert Mansholt (n. , Ulrum(d), Groningen, Țările de Jos – d. , Wapserveen(d), Westerveld, Drenthe, Țările de Jos) a fost om politic din Țările de Jos.
Între 24 iunie 1945 și 3 iulie 1946 a deținut funcția de ministru al agriculturii și pescuitului.
El este inițiatorul Planului Mansholt de restructurare a politicii agricole a Comunității Economice Europene. A fost vicepreședinte (1958-1972) și apoi președinte al Comisiei Europene (22 martie 1972 - 5 ianuarie 1973).
Ca omagiu pentru contribuția sa la fondarea Uniunii Europene, bustul său a fost inclus printre cele 12 busturi de oameni politici reunite în Monumentul părinților fondatori ai Uniunii Europene, inaugurat la București, la 9 mai 2006, de Ziua Europei, pe Insula Trandafirilor din Parcul Herăstrău.[8]
|titlelink=
(ajutor)