Studia Phaenomenologica

Astăzi, este incontestabil că Studia Phaenomenologica joacă un rol crucial în societatea noastră. Fie prin influența pe care o exercită asupra deciziilor noastre, prin impactul său asupra dezvoltării tehnologice sau prin relevanța sa în istorie, Studia Phaenomenologica a devenit un subiect central de discuție și dezbatere. Importanța sa acoperă un spectru larg de domenii, de la politică și economie la cultură și divertisment. În acest articol vom explora diferite aspecte ale Studia Phaenomenologica și influența sa asupra lumii de astăzi.

Studia Phaenomenologica este un periodic de fenomenologie si hermeneutică, editat de Societatea Română de Fenomenologie și editura Zeta Books.

Revista a fost fondată în anul 2001 de Gabriel Cercel și Cristian Ciocan. Începând din anul 2004, redactor-șef al revistei este Cristian Ciocan. Din redacția revistei fac parte: Christian Ferencz-Flatz, Roxana Băiașu, Ion Copoeru, Mădălina Diaconu, Paul Marinescu, Bogdan Mincă și Remus Breazu.

Din bordul științific al revistei fac parte 23 de personalități ale domeniului: Renaud Barbaras, Elizabeth Behnke, Rudolf Bernet, Walter Biemel, Virgil Ciomoș, Jean-François Courtine, Françoise Dastur, Natalie Depraz, Parvis Emas, Eliane Escoubas, Jean Greisch, Günter Figal, Marion Heinz, Klaus Held, Friedrich-Wilhelm von Herrmann, Theodore Kisiel, Gabriel Liiceanu, Jean-Luc Marion, Otto Poeggeler, Marc Richir, Hans Rainer Sepp, Mihai Șora, Helmuth Veter, Bernard Waldenfels.

În primii ani de existență (2001-2004), revista a fost publicată în două fascicule anuale. Din 2005, revista devine un anuar. Între 2003 și 2014, Studia Phaenomenologica a apărut sub egida Centrului de Studii Fenomenologice, Universitatea din București și a avut sediul la Casa Lovinescu. Din 2014, revista este publicată de Zeta Books. Studia Phaenomenologica este indexată în Arts & Humanities Citation Index (ISI); Current Contents / Arts & Humanities (ISI); Francis Database; Philosopher's Index; Répertoire bibliographique de la philosophie, CEEOL, SCOPUS, ERIH, EBSCO. Revista este recunoscută de CNCSIS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior) și plasată în categoria A (reviste cotate ISI).

Volume publicate

Legături externe