În lumea de astăzi, Taurul furios a fost un subiect relevant care a captat atenția societății în general. Odată cu progresul tehnologiei și globalizării, Taurul furios a devenit un subiect de discuție și dezbatere în diverse domenii, de la politică la știință, inclusiv cultură și divertisment. Pe măsură ce Taurul furios continuă să ne influențeze viețile în moduri neașteptate, este esențial să analizăm implicațiile și consecințele sale în societatea contemporană. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra fenomenului Taurul furios și asupra influenței sale asupra diferitelor aspecte ale vieții noastre de zi cu zi.
Taurul furios (în englezăRaging Bull) este un film biografic american din 1980 regizat de Martin Scorsese și adaptat de Paul Schrader și Mardik Martin din memoriile Raging Bull: My Story. Din distribuție fac parte Robert De Niro în rolul lui Jake LaMotta, un boxer de categoria mijlocie a cărui furie sadomasochistă și gelozie sexuală îi distrug viața familială. În film joacă și Joe Pesci în rolul lui Joey, fratele și managerul lui LaMotta care încearcă să-și ajute fratele să depășească momentele dificile dar și Cathy Moriarty în rolul tinerei neveste a lui LaMotta, abuzată adesea de acesta. În alte roluri apar Nicholas Colasanto, Theresa Saldana și Frank Vincent, a cărui relație profesională cu regizorul Martin Scorsese este bine cunoscută.
După ce părerile au fost împărțite la apariția filmului, acesta este considerat astăzi ca unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată.
Povestea lui Jake LaMotta, fost campion de box la categoria mijlocie, al cărui succes și a cărui tenacitate în ring au fost contrabalansate de agitata sa viață personală , plină de furie, gelozie și suspiciune, direcționate în special către soția și fratele său (care îi era și manager). Din cauza acestor izbucniri, Jake rămâne în final falit, singur și nemângâiat.