Nașul: Partea a II-a

În articolul de astăzi ne vom adânci în lumea fascinantă a lui Nașul: Partea a II-a. De la începuturile sale, Nașul: Partea a II-a a fost subiect de interes și studiu, captând atenția celor care doresc să înțeleagă în continuare nuanțele și complexitățile sale. De-a lungul istoriei, Nașul: Partea a II-a a fost protagonistul a nenumărate dezbateri, discuții și reflecții, fiind un subiect care cuprinde o gamă largă de perspective și abordări. Cu atât de multe de descoperit și analizat, este evident că Nașul: Partea a II-a continuă să fie un subiect de relevanță astăzi, stârnind interesul academicilor, entuziaștilor și curioșilor deopotrivă. În acest articol, vom explora punctele importante ale Nașul: Partea a II-a, scufundându-ne în istoria, evoluția sa și impactul său asupra diferitelor zone ale societății.

Nașul: Partea a II-a
The Godfather Part II

Afișul filmului
Titlu originarThe Godfather Part II
RegizorFrancis Ford Coppola
ScenaristMario Puzo
Francis Ford Coppola
Bazat peNașul[1]  Modificați la Wikidata
ProducătorFrancis Ford Coppola
Gray Frederickson[2]
Fred Roos
DistribuitorParamount Pictures
DistribuțieAl Pacino
Robert Duvall
Diane Keaton
Robert De Niro
Talia Shire
Morgana King
John Cazale
Marianna Hill
Lee Strasberg
Michael V. Gazzo
Premiera20 decembrie 1974
Durata200 min.
ȚaraStatele Unite
Filmat înNew York City
Florida
Miami
Las Vegas Valley
Sicilia  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiNew York City
Havana  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
NominalizăriPremiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Talia Shire, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar (Robert De Niro, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar (Michael V. Gazzo, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar (Lee Strasberg, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor (Al Pacino, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor (Francis Ford Coppola, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat (Francis Ford Coppola și Mario Puzo, )
Premiul Oscar pentru cele mai bune costume (Theadora Van Runkle], )
Premiul Oscar pentru cel mai bun film (Francis Ford Coppola, Gray Frederickson] și Fred Roos, )
Premiul Oscar pentru cele mai bune decoruri (Dean Tavoularis], Angelo P. Graham] și George R. Nelson], )  Modificați la Wikidata
Buget13 milioane $
Încasări193 milioane $
Parte a serieiNational Film Registry[3]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Nașul Partea a II-a (engleză The Godfather Part II) este un film dramă american din 1974 regizat de Francis Ford Coppola și care are la bază un scenariu de Mario Puzo și Coppola. Filmul este o continuare a peliculei Nașul, fiind urmat la rândul său de Nașul Partea III. Pelicula prezintă continuarea poveștii familiei Corleone, urmărind în paralel ascensiunea tânărului Vito Corleone. Din distribțuie fac parte Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro, John Cazale, Talia Shire, Michael V. Gazzo și Lee Strasberg.

Nașul Partea a II-a a fost nominalizat la 11 premii Oscar câștigând șase printre care pentru Cel mai Bun Film și pentru Cel mai Bun Actor în Rol Secundar pentru Robert De Niro. Filmul a fost selectat în Registrul Național de Film al Statelor Unite.

Ecranizare a romanului omonim al lui Mario Puzo.

Continuarea de la "Nașul" prezintă povestea a două generații succesive care luptă pentru putere în familia Corleone. În partea a doua, Coppola prezintă două povești: începutul și ascensiunea unui Don Vito tânăr, jucat cu o abilitate surprinzătoare de Robert De Niro și ascensiunea lui Michael (Al Pacino). În paralel cu istoria lui Vito, de când fuge din Sicilia natală după ce Mafia i-a omorât deja familia până la renumele american, se desfășoară încercarea lui Michael de a supune Las Vegasul.

Readunând multe din talentele care l-au ajutat să facă filmul "Nașul", Coppola a produs un film zguduitor, cu siguranță cea mai bună continuare a unui film.

"Fapt neobișnuit pentru istoria cinematografului, "Nașul II" este mai bun decât "Nașul I" datorită jocului captivant și dinamic al celor doi nași - tânărul și bătrânul - adică Pacino și respectiv De Niro. Secvențele de flash-back sunt superbe reconstituiri ale începutului de secol , operatorul Gordon Willis dându-le o tentă plastică ce face ca acea epocă trecută să arate mai caldă și mai vie decât imaginea crudă a povestirii contemporane ." - The Motion Picture Guide - 1986.

Distribuție

Premii și nominalizări

Premiul Oscar

Premiul BAFTA

Premiul Globul de Aur

Note

Legături externe