Tranilcipromină

Acest articol va aborda subiectul Tranilcipromină, care a generat un mare interes și dezbatere în diverse domenii. Tranilcipromină este un subiect care a captat atenția specialiștilor, a cadrelor universitare și a publicului larg datorită relevanței și impactului său asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. De-a lungul istoriei, Tranilcipromină a fost subiect de studiu, analiză și discuție, ceea ce a dat naștere la o mare diversitate de puncte de vedere și perspective. În acest sens, obiectivul acestui articol este de a oferi o viziune cuprinzătoare și actualizată asupra Tranilcipromină, pentru a oferi cititorului o înțelegere profundă și riguroasă a acestui subiect.

Tranilcipromină
Identificare
Număr CAS155-09-9[1]  Modificați la Wikidata
DrugBankDB00752  Modificați la Wikidata
UNII3E3V44J4Z9[2]  Modificați la Wikidata
ChEMBLCHEMBL313833[3]  Modificați la Wikidata
Cod ATCN06AF04[1]  Modificați la Wikidata

Tranilcipromina este un medicament antidepresiv care acționează ca inhibitor de monoaminoxidază ireversibil și neselectiv, fiind utilizat în tratamentul depresiei și al tulburărilor de anxietate.[4][5][6] Este un derivat de amfetamină. Calea de administrare disponibilă este cea orală.

Note

  1. ^ a b c d Tranylcypromine (în engleză), DrugBank,  
  2. ^ a b TRANYLCYPROMINE (în engleză), NDF-RT, accesat în  
  3. ^ a b TRANYLCYPROMINE (în engleză), ChEMBL, accesat în  
  4. ^ „Tranylcypromine”. The American Society of Health-System Pharmacists. Accesat în . 
  5. ^ Williams, David A. (). „Antidepressants”. În Foye, William O.; Lemke, Thomas L.; Williams, David A. Foye's Principles of Medicinal Chemistry. Hagerstwon, USA: Lippincott Williams & Wilkins. pp. 590–1. ISBN 978-0-7817-6879-5. 
  6. ^ Baldessarini RJ (). „17. Drug therapy of depression and anxiety disorders”. În Brunton LL, Lazo JS, Parker KL. Goodman & Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. New York: McGraw-Hill. ISBN 978-0-07-142280-2. 

Vezi și