Adelaide de Aquitania

În acest articol vom explora impactul Adelaide de Aquitania asupra societății actuale. De zeci de ani, Adelaide de Aquitania a fost un subiect de interes pentru cadre universitare, experți și publicul larg. Relevanța sa a fost reflectată în diferite domenii precum politica, cultura, economia și tehnologia. De-a lungul timpului, Adelaide de Aquitania și-a dovedit capacitatea de a crea schimbări semnificative și de a provoca dezbateri pasionale. În acest sens, este esențial să analizăm critic și obiectiv rolul pe care Adelaide de Aquitania îl joacă în societatea noastră și modul în care continuă să ne modeleze prezentul și viitorul.

Adelaide de Aquitania
Date personale
Născută950 d.Hr. Modificați la Wikidata
Decedată (54 de ani) Modificați la Wikidata
PărințiWilliam III, Duke of Aquitaine][2][1]
Gerloc][2] Modificați la Wikidata
Frați și suroriWilhelm al IV-lea Modificați la Wikidata
Căsătorită cuHugo Capet (din )[2][1] Modificați la Wikidata
CopiiHedwige de France]
Robert al II-lea al Franței[2]
Gisèle de France] Modificați la Wikidata
Ocupațieembroiderer] Modificați la Wikidata
Apartenență nobiliară
Titluriqueen of Franks (din )[1]
regină consoartă[1]
Familie nobiliarăRamnulfid

Adelaide de Aquitania sau Adele sau Abelahide (n. 950 d.Hr. – d. )[3] a fost fiica lui William al III-lea, Duce de Aquitania și a Adelei de Normandia, fiica lui Rollo al Normandiei.

Tatăl ei a folosit-o drept garanție pentru un armistițiu cu Hugh Capet, cu care ea s-a căsătorit în 969.[4] În 987, după decesul lui Ludovic al V-lea, ultimul rege carolingian al Franței, Hugo a fost ales rege, iar Adelaide a devenit regină. Ei sunt fondatorii dinastiei Capețienilor din Franța.

Descendenți

Adeleide și Hugh au avut trei copii:

Note

  1. ^ a b c d Adelaide d'Aquitania, accesat în  
  2. ^ a b c d Kindred Britain 
  3. ^ „Women's Biography: Adelaide of Aquitaine, queen of the Franks”. Epistolae: Medieval Women's Latin Letters. Accesat în . 
  4. ^ „Adelaide of Aquitaine (wife of Hugh Capet, King of France)”. RoyaList Online. Arhivat din original la . Accesat în .