Coudroy

În lumea de astăzi, Coudroy a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru un spectru larg de oameni și organizații. Fie datorită impactului său asupra societății, a relevanței sale istorice sau a influenței sale asupra vieții de zi cu zi, Coudroy a captat atenția experților și a curioșilor deopotrivă. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale lui Coudroy, de la origini până la evoluția sa astăzi, analizând influența sa în diverse domenii și reflectând asupra importanței sale pentru viitor. Coudroy este un subiect fascinant care ne invită să reflectăm și să ne punem la îndoială percepțiile și suntem încântați să aprofundăm în studiul său în paginile care urmează.

Coudroy
—  comună în Franța  —

Map
Coudroy (Franța)
Poziția geografică în Franța
Coordonate: 47°54′27″N 2°28′06″E ({{PAGENAME}}) / 47.9075°N 2.4683333333333°E

Țară Franța
ArondismentArondismentul Montargis
Entitate administrativ-teritorială francezăFranța metropolitană
Regiune Centre-Val de Loire
Departament al Franței Loiret


Suprafață[1]
 - Total14,73 km²
Altitudine[3]136 m.d.m.

Populație (2022)
 - Total299 locuitori

Fus orarUTC+1
Cod poștal45260[2]

Prezență online
GeoNames Modificați la Wikidata
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Poziția localității Coudroy
Poziția localității Coudroy
Poziția localității Coudroy

Coudroy este o comună franceză situată în departamentul Loiret, în regiunea Centre-Val de Loire.

Geografie

Map
Poziția comunei

Localizare

Comuna Coudroy se află în partea de sud-est a departamentului Loiret, în regiunea agricolă Orléanais[4]. În linie dreaptă, este situată la 41,8 km de Orléans, reședința departamentului, la 23,1 km de Montargis, subprefectură, și la 4,1 km de Lorris, fosta reședință a cantonului de care aparținea comuna înainte de martie 2015.

Comune limitrofe

Châtenoy Chailly-en-Gâtinais Noyers
Vieilles-Maisons-sur-Joudry Lorris

Geologie și relief

Geologie

Comuna se află în sudul Bazinului Parisian, cel mai mare dintre cele trei bazine sedimentare franceze. Această vastă depresiune, ocupată în trecut de mări puțin adânci și lacuri, a fost umplută, pe măsură ce fundamentul său s-a prăbușit treptat, cu nisipuri și argile provenite din eroziunea reliefului înconjurător, precum și cu calcare de origine biologică, formând astfel o succesiune de straturi geologice[5].

Straturile aflorante de pe teritoriul comunei sunt alcătuite din formațiuni superficiale din Cuaternar și roci sedimentare datând din Neozoic, cea mai recentă eră geologică pe scara timpilor geologici, începută acum 66 de milioane de ani. Cea mai veche formațiune este constituită din marne și calcare din Orléanais, datând din Miocenul perioadei Neogene. Cea mai recentă formațiune este reprezentată de depozite antropice din Holocenul perioadei Cuaternare. Descrierea acestor straturi este detaliată în fișele „nr. 364 - Bellegarde-du-Loiret” și „nr. 399 - Châteauneuf-sur-Loire” ale hărții geologice la scara 1/50 000 a departamentului Loiret[6], împreună cu notele explicative asociate[7][8].

Relief

Suprafața cadastrală a comunei, publicată de INSEE și utilizată ca referință în toate statisticile, este de 14,73 km²[9][n 1]. În schimb, suprafața geografică este de 14,74 km²[6].

Hidrografie

Rețeaua hidrografică a comunei Coudroy.

Comuna este traversată de Canalul Orléans pe o lungime de 5,294 km[12]. Rețeaua hidrografică a comunei, cu o lungime totală de 28,58 km, include alte două cursuri de apă notabile: Rigole de Courpalet (2,666 km)[13] și pârâul de la Motte (4,367 km)[14], precum și diverse cursuri de apă mai mici, printre care pârâul de la Noue Mazone (3,225 km), brațul Noue-Mazone (1,021 km), canalul 01 de la Motte (1,511 km), canalul 01 de la Raffardière (0,585 km), canalul 01 de la Bois de Machau (1,673 km), canalul 01 de la Petit Pontet (1,011 km), ecluza Vallée (1,745 km) și brațul Orléans (0,212 km)[6].

Canalul Orléans se întinde pe o distanță de 78,65 kilometri între Orléans, unde se varsă în Loara, și Châlette-sur-Loing, unde se unește cu canalul Loing și canalul Briare la nivelul ecluzei Buges. Pe teritoriul comunei sunt situate ecluza Choiseau (990 m), ecluza Chaussée (1 270 m), ecluza Hateau (850 m) și ecluza Vallée (1 390 m). Canalul a cunoscut o perioadă de mare activitate între 1692 și 1793, când între 1 500 și 2 000 de ambarcațiuni urcau anual pe Loara de la Nantes pentru a ajunge la Paris. Totuși, odată cu concurența căilor ferate, traficul a scăzut treptat și a dispărut complet la începutul secolului al XX-lea. Canalul a fost declasificat din rețeaua de căi navigabile în 1954 și a fost integrat în domeniul privat al statului[n 2][15].

Rigole de Courpalet, cu o lungime totală de 32,8 km, își are izvorul în comuna Montereau și se varsă în Canalul Orléans la Coudroy, după ce traversează patru comune. Din punct de vedere piscicol, Rigole de Courpalet este clasificată în a doua categorie piscicolă. Specia biologică dominantă este formată în principal din pești albi (ciprinide) și pești răpitori, precum știucă, șalău și biban[16].

Pârâul de la Motte, cu o lungime totală de 10,7 km, își are izvorul în comuna Châtenoy și se varsă în Canalul Orléans la Coudroy, după ce traversează 5 comune. Din punct de vedere piscicol, pârâul de la Motte este clasificat în a doua categorie piscicolă[16].

Climă

În 2010, clima comunei era clasificată drept climat oceanic degradat al câmpiilor din Centru și Nord, conform unui studiu al CNRS bazat pe date colectate între 1971 și 2000[17]. În 2020, Météo-France a publicat o tipologie actualizată a climei din Franța metropolitană, conform căreia comuna se află într-o zonă cu climat oceanic alterat și face parte din regiunea climatică Centru și contraforturile nordice ale Masivului Central. Aceasta se caracterizează prin aer uscat vara și un nivel bun de însorire[18].

Pentru perioada 1971-2000, temperatura anuală medie este de 10,8 °C, cu o amplitudine termică anuală de 15,1 °C. Cumulul anual mediu de precipitații este de 703 mm, cu 11,3 zile de precipitații în ianuarie și 7,3 zile în iulie[17]. Pentru perioada 1991-2020, temperatura medie anuală observată la stația meteorologică Météo-France cea mai apropiată, situată în comuna Ladon la 12 km distanță în linie dreaptă[19], este de 11,8 °C, iar cantitatea medie anuală de precipitații este de 677,0 mm[20][21].

Pentru viitor, parametrii climatici estimati pentru comună, pentru anul 2050, conform diferitelor scenarii de emisii de gaze cu efect de seră, pot fi consultati pe un site dedicat publicat de Météo-France în noiembrie 2022[22].

Medii naturale și biodiversitate

Zone Natura 2000

Rețeaua Natura 2000 este o rețea ecologică europeană de situri naturale de interes ecologic, creată pe baza Directivelor „Habitate” și „Păsări”. Această rețea este formată din Zone Speciale de Conservare (ZSC) și Zone de Protecție Specială (ZPS).

În cadrul acestor zone, statele membre se angajează să mențină într-o stare favorabilă de conservare tipurile de habitate și speciile vizate, prin măsuri de reglementare, administrative sau contractuale. Scopul este de a promova o gestionare adecvată a habitatelor, ținând cont de cerințele economice, sociale și culturale, precum și de particularitățile regionale și locale ale fiecărui stat membru. Activitățile umane nu sunt interzise, atâta timp cât acestea nu afectează semnificativ starea favorabilă de conservare a habitatelor și speciilor vizate.

Pe teritoriul comunei Coudroy sunt desemnate următoarele situri Natura 2000[23]:

Număr Tip Nume Hotărâre Document de obiective Localizare
FR2410018 ZPS Pădurea Orléans Hotărârea din 23 decembrie 2003 privind desemnarea sitului Natura 2000 Pădurea Orléans[24]. Validat la 10 iunie 2005 În partea de sud a comunei.
FR2400524 SIC Pădurea Orléans și periferia Hotărârea din 20 august 2014 privind desemnarea sitului Natura 2000 Pădurea Orléans și periferia (zonă specială de conservare)[25]. Validat la 10 iunie 2005 Un nucleu este prezent în partea de est a comunei, la limita cu Vieilles-Maisons-sur-Joudry.

Situl „Pădurea Orléans” se întinde din nord-estul aglomerației orléaneze până la porțile orașului Gien, urmând un arc de cerc de aproximativ 60 de kilometri lungime și având o lățime variabilă între aproximativ 2 și 15 km. Acest ansamblu forestier aproape continuu este în mare parte domenial. Pădurea domenială este formată din trei masive distincte, de la vest la est: masivele Orléans, Ingrannes și Lorris (considerat în mod obișnuit ca fiind împărțit în două submasive: Lorris-Châteauneuf și Lorris-les Bordes), în jurul cărora se află și alte suprafețe forestiere. Suprafața totală a celor trei masive domeniale este de 34.500 de hectare.

Având o suprafață totală de 32.177 ha, situl este alcătuit din două mari entități care acoperă aproape integral masivele forestiere domeniale din Ingrannes și Lorris. Aceste două entități includ și alte parcele forestiere, precum și lacuri aflate la periferie, alături de vasta „poiană” Sully-la-Chapelle, Ingrannes și Seichebrières, situată în cadrul masivului Ingrannes.

Acest sit prezintă un mare interes ornitologic, fiind un habitat important pentru cuibăritul mai multor specii de păsări, printre care uliganul pescar (Pandion haliaetus), acvila de munte (Hieraaetus pennatus), șerparul (Circaetus gallicus), viesparul (Pernis apivorus), eretele vânăt (Circus cyaneus), caprimulgul european (Caprimulgus europaeus), ciocănitoarea neagră (Dryocopus martius), sură (Dendrocoptes medius) și verde-cenușie (Picus canus), Ciocârlia de pădure (Lullula arborea) și silvia de tufiș (Sylvia undata).

De asemenea, lacurile constituie locuri importante de popas pentru diferite specii de păsări migratoare[26].

Situl „Pădurea Orléans și periferia”, cu o suprafață totală de 2.226,40 ha, este fragmentat în 38 de entități. Acestea, de dimensiuni variabile (între 0,9 și 347 ha), sunt dispersate pe cele trei masive forestiere și zonele lor periferice. În timpul elaborării documentului de obiective, în urma inventarelor de teren, s-a constatat absența habitatelor sau a speciilor de interes comunitar în anumite entități, ceea ce a condus la propunerea eliminării a 13 dintre ele, reprezentând o suprafață totală de 207,90 ha.

Importanța sitului rezidă în calitatea zonelor umede (lacuri, turbării, mlaștini, bălți), în marea diversitate floristică, cu un interes deosebit pentru briofite, licheni și ciuperci. Pe sit sunt inventariate 17 habitate naturale de interes comunitar, iar acesta prezintă și o mare importanță faunistică, în special pentru păsări, lilieci, amfibieni și insecte.

Situl are o vulnerabilitate redusă în condițiile actuale de gestionare, deoarece este format în principal din parcele de pădure domenială, unde practicile actuale de administrare nu generează constrângeri semnificative pentru speciile protejate. Unele specii, precum uliganul pescar (Pandion haliaetus), sunt monitorizate constant. Alte specii, cum ar fi sonneurul cu burtă galbenă (Bombina variegata), acvila de munte (Hieraaetus pennatus) și sfrânciocul roșiatic (Lanius collurio), ar merita o supraveghere mai atentă[27].

Uligan pescar
Hieraaetus pennatus
Șerpar
Viespar
Erete vânăt
Ciocănitoare neagră

Zone naturale de interes ecologic, faunistic și floristic

Hartă a zonelor ZNIEFF din comună și împrejurimile sale.

Diferite zone de identificare a bogăției patrimoniale naturale sunt prezente pe teritoriul comunei Coudroy. Aceste perimetre se intersectează sau se suprapun, în special în raport cu siturile Natura 2000, subliniind astfel interesul biologic, ecologic sau peisagistic al zonelor vizate.

Inventarul zonelor naturale de interes ecologic, faunistic și floristic (ZNIEFF)[n 3] are ca obiectiv acoperirea ariilor cele mai valoroase din punct de vedere ecologic, în principal pentru a îmbunătăți cunoașterea patrimoniului natural național și pentru a oferi factorilor de decizie un instrument de sprijin în integrarea considerentelor de mediu în amenajarea teritoriului.

Teritoriul comunei Coudroy include patru zone ZNIEFF[23].

  • Zona naturală de interes ecologic, faunistic și floristic (ZNIEFF) de tip 2[n 4], denumită „Lanțul de iazuri May și Piquereau”, are o suprafață de 267 hectare și este formată din două lanțuri de iazuri aproape paralele, situate la est de pădurea Orléans, la nord de Canalul Orléans[29]. Altitudinea variază între 101 și 112 metri[29]. Iazurile Boirie, Neuf și Piquereau, situate în partea de nord, sunt bogate în vegetație plutitoare și submersă. Pe lângă valoarea biologică (prezența nuferilor și a stufărișurilor dezvoltate), zona prezintă și un interes peisagistic deosebit. Aici se regăsesc numeroase specii de păsări de apă, printre care pescărușul râzător, stârcul cenușiu, rața roșie, corcodelul mare, lebăda de vară, chira de baltă și fluierarul de mlaștină[30].
  • Zona ZNIEFF de a doua generație, de tip 2[n 4], denumită „Masivul forestier Orléans”, cu o suprafață de 36 086 hectare, se întinde pe 37 de comune, printre care și Châtenoy[31], și se suprapune, pentru această comună, cu zona Natura 2000 cu același nume. Altitudinea variază între 126 și 174 m[31]. Pădurea Orléans se află, în cea mai mare parte, pe terenuri de natură similară celor din Sologne (Burdigalian), extinse pe versantul Beauce. Formațiile vegetale sunt preponderent acidofile, cu sectoare uscate și altele foarte umede. Importanța sa depășește contururile complexe ale masivului domanial și se extinde și la marginile și enclavele private care îl continuă[32].
  • Zona naturală de interes ecologic, faunistic și floristic (ZNIEFF) de tip 1[n 5], denumită „Canalul Orléans de la Hateau până la Vallée”, are o suprafață de 4 hectare și se întinde pe teritoriul a trei comune: Chailly-en-Gâtinais, Coudroy și Noyers. Aceasta reprezintă un tronson al Canalului Orléans, situat între ecluza Vallée și ecluza Hateau[33], la o altitudine de 100 de metri[33]. Zona adăpostește o populație foarte importantă de Hydrocharis morsus-ranae (floare de broască), o specie rară în regiunea Centre-Val de Loire. Densitatea deosebit de mare a acestei specii în acest loc – considerată una dintre cele mai frumoase populații din regiune, dacă nu chiar cea mai importantă – a justificat recunoașterea sa ca ZNIEFF de tip 1[34].
  • Zona ZNIEFF de tip 1[n 5], denumită „Étang de la Noue-Mazone”, cu o suprafață de 36 hectare, este situată la marginea de nord-est a Pădurii Orléans, la puțin peste 2 km sud-est de centrul comunei Châtenoy[35]. Altitudinea sa este de 120 m[35]. Acest sit adăpostește o diversitate importantă de habitate, cu un număr relativ mare de specii vegetale determinante, dintre care trei sunt protejate. Se pot observa, în special atunci când nivelul apei este scăzut, formațiuni de Rhynchospore alb (Rynchosporion albae), un habitat foarte rar în regiunea Centru[36].

Urbanism

Tipologie

La 1 ianuarie 2024, Coudroy este clasificată drept comună rurală cu habitat dispersat, conform noii grile comunale de densitate pe șapte niveluri definită de INSEE (Institutul Național de Statistică și Studii Economice)[n 6][37][38][39] în 2022. Aceasta este situată în afara unităților urbane[40] și nu se află sub influența unei zone metropolitane urbane[41][42].

Utilizarea terenului

Ocuparea terenurilor în comuna Coudroy, așa cum reiese din baza de date europeană privind ocuparea biogeofizică a solurilor Corine Land Cover (CLC), este marcată de importanța teritoriilor agricole (93,8 % în 2018), o proporție identică cu cea din 1990 (93,8 %). Repartizarea detaliată în 2018 este următoarea: terenuri arabile (49,6 %), pășuni (26,5 %), zone agricole eterogene (17,6 %), păduri (4,4 %), ape continentale[n 7] (1,2 %), habitate cu vegetație arbustivă și/sau ierboasă (0,6 %)[43].

Harta infrastructurii și utilizării terenului a comunei în 2018 (CLC).
Hartă ortofotografică a comunei în 2016.

Populația și societatea

Date demografice

Evoluția numărului de locuitori este cunoscută prin recensămintele populației efectuate în comună începând din 1793. Pentru comunele cu mai puțin de 10 000 de locuitori, un recensământ al întregii populații este realizat la fiecare cinci ani, populațiile legale pentru anii intermediari fiind estimate prin interpolare sau extrapolare[44][45].

În 2022, comuna număra 299 locuitori[n 8], în scădere cu -9,39 % față de 2016 (Loiret: +1,89 %, Franța fără Mayotte: +2,11 %).

Demografia în Coudroy (Sursa : EHESS[46], INSEE[47][48][49])
An 17931821184118511876188619011921193619621982200620142022
Populație 282250378385416393349314291235180333345299

Note

  1. ^ Suprafața publicată de Insee este cea evaluată în 1975 de serviciul cadastral al Direcției Generale a Impozitelor, ajustată pentru modificările comunale survenite de atunci. Aceasta include toate suprafețele domeniului public și privat, fie că sunt cadastrate sau nu, cu excepția lacurilor, iazurilor și ghețarilor de peste un kilometru pătrat, precum și a estuarelor, și nu corespunde neapărat suprafeței geografice[10][11].
  2. ^ În dreptul public francez, domeniul public reprezintă ansamblul bunurilor (imobile sau mobile) care aparțin statului, colectivităților locale, instituțiilor publice sau altor persoane juridice de drept public și care sunt destinate unei utilități publice.
  3. ^ În Franța, o zonă naturală de interes ecologic, faunistic și floristic (prescurtat ZNIEFF) este un spațiu natural inventariat datorită caracterului său remarcabil. Aceasta completează zonele reglementate (ariile protejate) pentru a ghida deciziile de amenajare a teritoriului (documente de urbanism, crearea de spații protejate, scheme departamentale pentru cariere etc.) și pentru a evita artificializarea zonelor cu un înalt interes ecologic[28].
  4. ^ a b Zonele ZNIEFF de tip 2 sunt mari ansambluri naturale bogate sau puțin modificate, care oferă potențialități biologice importante.
  5. ^ a b ZNIEFF-urile de tip 1 sunt sectoare cu o suprafață, în general, limitată, caracterizate prin prezența unor specii, asocieri de specii sau habitate rare, remarcabile sau reprezentative pentru patrimoniul natural regional sau național.
  6. ^ Conform zonei de clasificare a comunelor rurale și urbane publicată în noiembrie 2020, în aplicarea noii definiții a ruralității validată la 14 noiembrie 2020 în cadrul comitetului interministerial pentru ruralități.
  7. ^ Apele continentale desemnează toate apele de suprafață, în general ape dulci provenite din precipitații, care se află în interiorul uscatului.
  8. ^ Populația municipală legală în vigoare la 1 ianuarie 2025, înregistrată în anul 2022, este definită în limitele teritoriale în vigoare la 1 ianuarie 2024, data de referință statistică fiind 1 ianuarie 2022.

Referințe

  1. ^ répertoire géographique des communes, accesat în  
  2. ^ dataset of postal codes in France,  
  3. ^ a b répertoire géographique des communes, , arhivat din original la |archive-url= necesită |archive-date= (ajutor) 
  4. ^ „Les régions agricoles (RA), petites régions agricoles (PRA)”. Agreste, la statistique agricole (în franceză). Accesat în . 
  5. ^ „Histoire géologique du Bassin Parisien”. SIGES Seine-Normandie (în franceză). Accesat în . 
  6. ^ a b c „Caractéristiques géologiques et hydrogéologiques de la commune de Coudroy”. SIGES Centre-Val de Loire (în franceză). Accesat în . 
  7. ^ „Notice associée à la feuille n°364 - Bellegarde-du-Loiret de la carte géologique harmonisée au 1/50 000ème de la France métropolitaine” (PDF). BRGM (în franceză). Accesat în . 
  8. ^ „Notice associée à la feuille n°399 - Châteauneuf-sur-Loire de la carte géologique harmonisée au 1/50 000ème de la France métropolitaine” (PDF). BRGM (în franceză). Accesat în . 
  9. ^ „Comparateur de territoire - Commune de Coudroy”. Insee (în franceză). Accesat în . 
  10. ^ „Superficie”. Observatoire des Territoires (în franceză). Accesat în . 
  11. ^ „Répertoire géographique des communes d'Île-de-France”. Agence nationale de la cohésion des territoires (în franceză). Accesat în . 
  12. ^ fr Canalul Orléans - Cours d'eau selon la version Carthage 2017  (accesat la 13/03/2025)
  13. ^ fr Rigole de Courpalet - Cours d'eau selon la version Carthage 2017  (accesat la 13/03/2025)
  14. ^ fr Pârâul de la Motte - Cours d'eau selon la version Carthage 2017  (accesat la 13/03/2025)
  15. ^ Rabartin, Roland (). Le canal d'Orléans au fil du temps (în franceză). Orléans: Conseil général du Loiret. p. 48–50. 
  16. ^ a b „Décret n°58-873 du 16 septembre 1958 déterminant le classement des cours d'eau en deux catégories”. Legifrance (în franceză). . Accesat în . 
  17. ^ a b Joly, Daniel; Brossard, Thierry; Cardot, Hervé; Cavailhes, Jean; Hilal, Mohamed; Wavresky, Pierre (). „Les types de climats en France, une construction spatiale”. Cybergéo, revue européenne de géographie - European Journal of Geography (în franceză și engleză). 501. Accesat în . 
  18. ^ fr Zonarea climatică în Franța continentală.  (accesat la 08/05/2024)
  19. ^ fr Distanța în linie dreaptă între Coudroy și Ladone  (accesat la 13/03/2025)
  20. ^ fr Stația Météo-France Ladon - fișă climatologică - perioada 1991-2020  (accesat la 05/03/2025)
  21. ^ fr Stația Météo-France Ladon - fișă de metadate  (accesat la 05/03/2025)
  22. ^ fr Climadiag Commune France: Diagnosticați problemele climatice din comunitatea dvs  (accesat la 08/05/2024)
  23. ^ a b fr Inventarul Național al Patrimoniului Natural - Coudroy  (accesat la 13/03/2025)
  24. ^ „Arrêté du 23 décembre 2003 portant désignation du site Natura 2000 Forêt d'Orléans (zone de protection spéciale)”. Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  25. ^ „Arrêté du 20 août 2014 portant désignation du site Natura 2000 forêt d'Orléans et périphérie (zone spéciale de conservation)”. Legifrance (în franceză). . Accesat în . 
  26. ^ „Site Natura 2000 n° FR2410018 - fiche détaillée” (PDF). Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  27. ^ „Site Natura 2000 n° FR2400524 - fiche détaillée” (PDF). Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  28. ^ fr Lista siturilor ZNIEFF franceze clasificate pe regiuni  (accesat la 22/10/2024)
  29. ^ a b „ZNIEFF 240000034 - Chaine des étangs du May et de Piquereau”. Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). Accesat în . 
  30. ^ „ZNIEFF 240000034 - Chaine des étangs du May et de Piquereau - fișă descriptivă” (PDF). Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  31. ^ a b „ZNIEFF 240003955 - Masivul forestier Orléans”. Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). Accesat în . 
  32. ^ „ZNIEFF 240003955 - Masivul forestier Orléans - fișă descriptivă” (PDF). Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  33. ^ a b „ZNIEFF 240030502 - Canal d'Orléans du Hateau à la vallée”. Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). Accesat în . 
  34. ^ „ZNIEFF 240030502 - Canal d'Orléans du Hateau à la vallée - fișă descriptivă” (PDF). Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  35. ^ a b „ZNIEFF 240030561 - Étang de la Noue-Mazone”. Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). Accesat în . 
  36. ^ „ZNIEFF 240030561 - Étang de la Noue-Mazone - fișă descriptivă” (PDF). Inventaire National du Patrimoine Naturel (în franceză). . Accesat în . 
  37. ^ INSEE (). „Zonage rural”. observatoire-des-territoires.gouv.fr (în franceză). Accesat în . 
  38. ^ fr Comună urbană – definiție  (accesat la 08/05/2024)
  39. ^ fr Înțelegerea grilei de densitate  (accesat la 08/05/2024)
  40. ^ fr Metadatele comunei Coudroy  (accesat la 13/03/2025)
  41. ^ fr Baza zonelor metropolitane ale orașelor 2020  (accesat la 12/09/2024)
  42. ^ Bellefon, Marie-Pierre de; Eusebio, Pascal; Forest, Jocelyn; Pégaz-Blanc, Olivier; Warnod, Raymond (). „En France, neuf personnes sur dix vivent dans l'aire d'attraction d'une ville”. INSEE FOCUS (în franceză). 211. Accesat în . 
  43. ^ fr Evoluția comparativă a utilizării terenurilor în comuna Coudroy pe hărți vechi  (accesat la 13/03/2025)
  44. ^ fr Prezentarea recensământului populației  (accesat la 09/05/2024)
  45. ^ fr Documentație suplimentară privind recensământul  (accesat la 09/05/2024)
  46. ^ fr Coudroy pe pagina de internet Ldh/EHESS/Cassini  (accesat la 13/03/2025)
  47. ^ fr Populații legale 2006 Coudroy (45107)  (accesat la 13/03/2025)
  48. ^ fr Populații legale 2014 Coudroy (45107)  (accesat la 13/03/2025)
  49. ^ fr Populații legale 2022 Coudroy (45107)  (accesat la 13/03/2025)

Bibliografie

  • Prudhomme, Louis-Marie (). Dictionnaire géographique et méthodique de la République française en 120 départements (în franceză). 1. Paris: Prudhomme. 
  • Loiret : un département à l'élégance naturelle (în franceză). Paris: Christine Bonneton. . 
  • Patron, Jean-Baptiste-Charles (). Département du Loiret: Dictionnaire des communes (în franceză). Paris: Comédit. ISBN 978-2-85088-017-9. 
  • Motte, Claude; Séguy, Isabelle; Théré, Christine; Tixier-Basse, Dominique (). Communes d’hier, communes d’aujourd’hui : Les communes de la France métropolitaine, 1801-2001. Dictionnaire d’histoire administrative (în franceză). Paris: Institut National d’Études Démographiques. ISBN 978-2-7332-1028-4. 
  • Rabartin, Roland (). Le Canal d'Orléans au fil du temps (în franceză). Paris: Conseil général du Loiret. 

Vezi și

Legături externe