În lumea de astăzi, Fronton a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru mulți oameni. Fie datorită impactului său asupra societății, influenței sale la locul de muncă sau importanței sale în dezvoltarea personală, Fronton a captat atenția unui public larg. Pe măsură ce continuăm să avansăm în secolul 21, interesul și curiozitatea față de Fronton par să crească, ceea ce ne face să explorăm și să înțelegem în continuare toate aspectele legate de acest subiect. În acest articol, vom aprofunda în diferitele aspecte ale Fronton, vom analiza relevanța acestuia în diferite contexte și vom explora impactul său astăzi.
Un fronton (plural: frontoane) este un element arhitectural folosit în arhitectura clasică, cea barocă și cea neoclasică, alcătuit dintr-o cornișă frântă sau curbă, susținut de un antablament, care se găsește deasupra intrării unei clădiri, uși, ferestre, etc. Un fronton este uneori elementul superior al unui portic. Pentru structurile simetrice, un fronton oferă un punct central și este adesea folosit pentru a adăuga grandoare unei intrări.[1]
Frontonul se găsește la templele grecești, și în arhitectura etruscă, romană, renascentistă, barocă, rococo, neoclasică și Beaux-Arts. Acest element arhitectural a fost dezvoltat de arhitectura Greciei Antice. În Roma Antică, perioada Renascentistă și în alte epoci, frontonul a fost folosit cu scop decorativ, deaspura ferestrelor sau ușilor.