Gara Războieni

În acest articol, vom explora impactul Gara Războieni asupra societății moderne și modul în care ne-a modelat viața în moduri pe care nu ne-am fi putut imagina niciodată înainte. De la sosirea sa, Gara Războieni a fost subiect de dezbateri și controverse, generând atât entuziasm, cât și îngrijorare în egală măsură. De-a lungul anilor, Gara Războieni s-a dovedit a fi o forță puternică care a transformat modul în care interacționăm, comunicăm și relaționăm cu lumea din jurul nostru. Printr-o analiză cuprinzătoare, vom examina modul în care Gara Războieni a influențat diferite aspecte ale vieții noastre de zi cu zi, de la modul în care consumăm informații până la modul în care ne relaționăm cu ceilalți. Pregătește-te să pornești într-o călătorie fascinantă pentru a descoperi impactul Gara Războieni și cum va continua să ne modeleze viitorul.

Gara Războieni
Informații generale
Coordonate46°24′42″N 23°52′53″E ({{PAGENAME}}) / 46.41180273°N 23.881284°E
LiniiCalea ferată Cluj-Napoca–Războieni
Calea ferată Deda–Târgu Mureș–Războieni  Modificați la Wikidata
Gări adiacentegara Unirea hc.
gara Grindeni
gara Lunca Mureșului  Modificați la Wikidata
Istoric
Alte informații
AdministratorCompania Naţională de Căi Ferate  Modificați la Wikidata

Gara Războieni (inițial Székely-Kocsárd pálya-udvar, în română Gara Cucerdea Secuiască) este o gară care deservește orașul Ocna Mureș, județul Alba, România.

În data de 6 decembrie 1918 Regimentul 15 Războieni al armatei române a ocupat gara Kocsárd, ocazie cu care un membru local al Gărzii Naționale Române, Ioachim Mureșan, a înlocuit tabla cu vechea denumire a gării cu una pe care era scris numele regimentului Războieni. Ulterior numele localității Cucerdea Secuiască a fost schimbat în Lunca Mureșului, iar cel al localității Feldioara Secuiască în Feldioara-Războieni (în prezent Războieni-Cetate, Alba).