Astăzi, 20 decembrie este un subiect de mare relevanță și interes pentru un public larg. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, 20 decembrie și-a asumat un rol de lider în societatea actuală, generând multiple dezbateri, discuții și dezvoltări în diferite domenii. De la mediul academic și știință la afaceri și politică, 20 decembrie a captat atenția experților și a fanilor deopotrivă. În acest articol, vom explora diferitele fațete și dimensiuni ale 20 decembrie, analizând impactul și relevanța acestuia în contextul actual. Fără îndoială, 20 decembrie este un subiect care merită să fie aprofundat și discutat în profunzime.
1842: Obșteasca Adunare Extraordinară a Țării Românești a ales ca domn pe Gheorghe Bibescu care a abdicat în iunie 1848.
1915: Prima audiție, la Ateneul Român din București, sub bagheta lui Dimitrie Dinicu, a primului poem simfonic românesc "Acteon" de Alfred Alessandrescu.
1917: Consiliul Comisarilor Poporului decretează înființarea Comisiei Extraordinare de Combatere a Contrarevoluției (CEKA), prima organizație de poliție secretă din epoca modernă; mai târziu, aceasta va purta o serie de denumiri, ultima fiind KGB.
1987: Feribotul de pasageri MV Doña Paz, care se îndrepta către capitala statului Filipine, s-a ciocnit cu petrolierul Vector în strâmtoarea Tablas, în apropiere de Marinduque. Scufundarea navei a dus la pierderea a 4.341 de vieți omenești; doar 24 de persoane au supraviețuit. Este considerat cel mai mare dezastru maritim pe timp de pace.
1999: Macao, care a fost timp de 442 de ani colonie portugheză, a revenit sub suveranitatea Republicii Populare Chineze, cu statutul de Regiune Administrativă Specială.
2000: Ion Iliescu a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al României.
2004: Un grup de hoți au furat 50 de milioane de dolari în lire sterline de la Banca Nordică din Belfast, Irlanda de Nord. Jaful este considerat unul dintre cele mai mari din istoria Regatului Unit.
2007: Elisabeta a II-a devine cel mai în vârstă monarh al Regatului Unit, surclasând-o pe regina Victoria, care a trăit 81 de ani, 7 luni și 29 de zile.