Sfântul Nicolae al Japoniei

În lumea de astăzi, Sfântul Nicolae al Japoniei este un subiect relevant care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. De la apariția sa, Sfântul Nicolae al Japoniei a generat o serie de dezbateri și discuții despre impactul său asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. Influența sa se extinde în mai multe domenii, de la politică și economie la cultură și societate. În acest articol, vom explora fenomenul Sfântul Nicolae al Japoniei în profunzime, analizând numeroasele sale fațete și implicațiile sale în lumea de astăzi. Printr-o abordare cuprinzătoare, vom încerca să facem lumină asupra acestui subiect complex și dinamic, oferind cititorului o viziune mai completă și mai perspicace asupra Sfântul Nicolae al Japoniei.

Sfântul Nicolae al Japoniei
Date personale
Nume la naștereIvan Dmitrievici Kasatkin Modificați la Wikidata
Născut Modificați la Wikidata
Smolensk, Imperiul Rus Modificați la Wikidata
Decedat (75 de ani) Modificați la Wikidata
Tokyo⁠(d), Tokyo, Japonia Modificați la Wikidata
ÎnmormântatYanaka Cemetery] Modificați la Wikidata
Cetățenie Imperiul Rus Modificați la Wikidata
Religiecreștinism ortodox Modificați la Wikidata
Ocupațieteolog
traducător
misionar
scriitor
traducător biblic
preot ortodox Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba rusă[1]
limba japoneză Modificați la Wikidata
Venerație
Sărbătoare16 februarie  Modificați la Wikidata
Sfinți

Sfântul Nicolae, Întocmai cu apostolii, Arhiepiscopul Japoniei, născut Ivan Dimitrovici Kasatkin (rusă Иван Дмитриевич Касаткин; n. , Smolensk, Imperiul Rus – d. , Tokyo⁠(d), Tokyo, Japonia) a fost un preot ortodox rus, călugăr, episcop, iar în urma canonizării de către Sfințitul Sobor al Bisericii Ortodoxe Ruse, sfânt. El a introdus Biserica Ortodoxă Răsăriteană în Japonia, rămânând acolo până când s-au botezat peste 30000 de persoane și s-au hirotonit aproape 300 de preoți. Sfântul Nicolae a fost primul sfânt în Biserica Ortodoxă Japoneză.

Activitate pastoral-misionară

Trimis de Biserica Ortodoxă Rusă în secolul al XIX-lea în Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus, Sfântul Nicolae a fost însoțit în misiunea sa de doi călugări, Anatolie și Iacob Tihai. Ajuns în Japonia, deși guvernarea interzicea convertirea la creștinism, cei trei au început să adune adepți și să boteze persoane din toată țara.

Fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe din Japonia, Nicolae a fost prezent acolo și în timpul Războiului Ruso-Japonez, fondând Catedrala din Tokyo. Cu hramul Învierii Domnului, catedrala poartă în cinstea lui numele de Nikorai-Do.

Note

  1. ^ IdRef, accesat în  

Legături externe