Astăzi, UEFA Europa League 2011-2012 este o problemă care este prezentă în toate sferele societății. De la politică la cultura pop, UEFA Europa League 2011-2012 a devenit un punct de discuție constant. Această tendință a dus la o creștere a atenției și a interesului față de UEFA Europa League 2011-2012, atât din partea experților, cât și a laicilor. În acest articol, vom explora diferitele aspecte ale UEFA Europa League 2011-2012, de la originile sale istorice până la impactul său asupra lumii de astăzi. Vom analiza modul în care UEFA Europa League 2011-2012 a evoluat de-a lungul timpului și vom examina influența sa în diferite domenii. În plus, vom discuta despre implicațiile viitoare ale UEFA Europa League 2011-2012 și despre modul în care ne poate afecta viața în viitor.
UEFA Europa League 2011-2012 a fost cel de-al treilea sezon al competiției fotbalisticeUEFA Europa League.[1] A început pe 30 iunie 2011 cu primele manșe ale primei runde de calificare și s-a încheiat pe 9 mai 2012 cu finala disputată pe Arena Națională din București. Câștigătoarea trofeului este Atlético Madrid, după un meci câștigat cu 3-0 împotriva lui Athletic Club.
Primul tur preliminar
Prima rundă
Meciurile tur s-au jucat pe 30 iunie, iar cele retur pe 7 iulie 2011.
Cele 48 de cluburi calificate au fost împărțite în 12 grupe a câte 4 pe 27 august 2010 în Monaco.[2] În fiecare grupă, echipele joacă una împotriva celorlalte, atât acasă cât și în deplasare, într-un format round robin. Zilele de meci sunt 16 septembrie, 30 septembrie, 21 octombrie, 4 noiembrie, 1-2 decembrie și 15-16 decembrie. Câștigătorii grupelor și echipele de pe locul doi avansează în șaisprezecimile de finală, unde li se alătură opt echipe clasate pe locul trei din faza grupelor Ligii Campionilor. Miodrag Belodedici, fostul mare internațional român, a fost invitat de onoare pentru a efectua, alături de alte câteva personalități, tragerea la sorți pentru grupele Ligii Europa.
Dacă două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte la finalul meciurilor din grupă, următoarele criterii sunt aplicate pentru a determina clasarea echipelor (în ordine descrescătoare):[3]
numărul mai mare de puncte obținute în meciurile din grupă dintre echipele în cauză;
diferența de goluri superioră din meciurile dintre echipele în cauză;
numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în meciurile dintre echipele în cauză;
diferența de goluri superioră dintre toate meciurile din grupă jucate;
numărul mai mare de goluri marcate în grupă;
număr mai mare de puncte acumulate (coeficient) de club în cauză, precum și de federație, în ultimele cinci sezoane.
Cele 48 de cluburi care s-au calificat pentru această fază sunt: