Unitate de Primiri Urgențe

Astăzi, Unitate de Primiri Urgențe este un subiect care a căpătat o mare relevanță în diverse domenii ale societății. De la apariția sa, Unitate de Primiri Urgențe a atras atenția multor oameni datorită importanței sale astăzi. De-a lungul timpului, Unitate de Primiri Urgențe a fost subiect de dezbatere, cercetare și analiză, ceea ce a generat un interes din ce în ce mai mare pentru studiul său. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Unitate de Primiri Urgențe, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare asupra acestui subiect atât de relevant astăzi. De la origini și până la implicațiile sale actuale, vom analiza toate aspectele relevante pentru a înțelege importanța Unitate de Primiri Urgențe în societatea actuală.

Zona principală de primire a pacienților din cadrul Unității Medicale Mobile din Belle Chasse, Louisiana

Unitate de primire urgențe (UPU) este o secțieo sau secție clinică aflată în structura unui spital județean, regional sau în structura spitalelor aparținând ministerelor și instituțiilor cu rețele sanitare proprii, care, are personal propriu, special pregătit și este destinată triajului, evaluării și tratamentului de urgență ale pacienților cu afecțiuni acute, care, se prezintă la spital spontan sau care sunt transportați de ambulanțe[1].

Caracteristici

În speță, Unitatea de Primiri Urgențe, denumită și secția de urgență, este o unitate de tratament medical specializat în medicină de urgență, unde pacienții se pot prezenta fără o programare prealabilă, fie prin mijloace proprii, fie cu ajutorul ambulanței. Secția de urgență se află de obicei într-un spital sau în alt centru de asistență medicală primară.

Datorită naturii neplanificate a prezenței pacientului, secția trebuie să ofere tratament inițial pentru un spectru larg de boli și leziuni, dintre care unele pot pune viața în pericol și necesită o atenție medicală imediată. În unele țări, secția de urgență a devenit un punct important de acces la asistență medicală, pentru cei fără alte mijloace.

Clasificare

Unitățile UPU sunt clasificate în două categorii:

  • UPU de tip I, aflată în cadrul spitalelor regionale de urgență de nivel de competență IA sau IB de profil pediatrie. În situația în care unitățile sanitare nominalizate au în structură unități SMURD terestre sau aerian|aeriene implicate în activitatea prespitalicească, UPU sunt de tip IA;
  • UPU de tip II, în cadrul spitalelor județene de urgență și al spitalelor de urgență din municipiul București de nivel de competență IIA. În situația în care unitățile sanitare nominalizate au în structură unități SMURD terestre sau aeriene implicate în activitatea prespitalicească, UPU sunt de tip IIA.

Note

  1. ^ Ordinul Ministerului Sănătății Publice Nr. 1706 din 2 octombrie 2007 privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor cu modificarile ulterioare, art.1 și 7. M.Of. 724 din 25 octombrie 2007

Bibliografie

  • Ordinul Ministerului Sănătății Publice Nr. 1706 din 2 octombrie 2007 privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor cu modificarile ulterioare, M.Of. 724 din 25 octombrie 2007

Legături externe